Единствено и само в Zonanews: Ето го офицерът от ГРУ, който е шпионствал заедно с ген. Валентин Цанков

Сергей Николаевич Бубликов беше обявен за "персона нон грата" на 2 март т.г.

Сергей Бубликов и Елеонора Митрофанова
Сергей Бубликов и Елеонора Митрофанова Източник: Zonanews
За пръв път в публичното пространство Zonanews показва снимка на кадровия служител от руското военно разузнаване ГРУ, който беше обявен за "персона нон грата" на 2 март заради шпионска дейност срещу България. Сергей Николаевич Бубликов е шеф на резидентурата на ГРУ в София.
 
Сергей Николаевич Бубликов
Сергей Николаевич Бубликов Източник: Zonanews
Резидентурата на руското военно разузнаване в българската столица е контролирала операции и в околните страни. Преди време македонското контраразузнаване описа този факт в 9-страничен доклад до своя директор. 
 
Резидентурата на руското военно разузнаване в българската столица е контролирала операции и в околните страни`
Резидентурата на руското военно разузнаване в българската столица е контролирала операции и в околните страни` Източник: Zonanews
Сергей Николаевич Бубликов е роден на 16.07.1969 г. През 2010 г. той е бил зам.-търговски представител към Посолството на РФ в София, а доскоро той беше съветник към руската посолство, особено близък на посланичката Елеонора Митрофанова. 
 
През 2010 г. Сергей Бубликов е бил зам.-търговски представител към мПосолството на РФ в София
През 2010 г. Сергей Бубликов е бил зам.-търговски представител към мПосолството на РФ в София Източник: Zonanews

Сергей Бубликов и Елеонора Митрофанова
Сергей Бубликов и Елеонора Митрофанова Източник: Zonanews

Виждате на снимката Сергей Бубликов, който кавалерства на Митрофанова, докато й крепи чантата и носи букетите й при едно от посещенията им в страната. Съпругата на Сергей Бубликов се казва Оксана и фигурира в официалния списък на персонала на Посолството на РФ, заедно със своя съпруг.
 
Сергей Бубликов и съпругата му Оксана
Сергей Бубликов и съпругата му Оксана Източник: Zonanews

Бубликов е бил водещият офицер от руска страна, който е провеждал координация и получавал информацията, а генералът от резерва Валентин Цанков, бивш служител на комунистическото РУМНО, завършил школа на ГРУ в Москва през 1982-1983 г., я е доставял. В демократични времена Валентин Цанков е работил в Министерство на отбраната, участвал е в мисии извън България и е разполагал с достъп до класифицирана информация, касаеща ЕС и НАТО. Той е бил аташе по отбраната в Лондон и Вашингтон, особено близък на Ангел Найденов, бивш военен министър от БСП в правителството на Орешарски. 
 
Шпионинът Валентин Цанков беше ключова фигура в ИК на Мая Манолова за кмет на София през 2019 г. и беше още тогава разконспириран от политолога Антон Тодоров. 

 

Още от "Разкрития"

"Полковник" и преводачка на Путин - вероятни шпиони на Русия в ОССЕ, насочвали работата й в интерес на Кремъл

Преводачката на Путин Дария Боярская е започнала работа към ОССЕ през февруари 2021 г. и от септември 2021 г. е ръководител на бюрото за връзка на Парламентарната асамблея (ПА) на ОССЕ във Виена

Прочетете повече прочетете повече

Броят на политическите затворници в Русия надхвърли показателите от късния Съветски съюз

Според OVD-Info в момента 1010 души са в затвора в Русия по политически мотивирани наказателни обвинения, докато в късната съветска епоха, когато те са били около 700

Прочетете повече прочетете повече

В Русия очакват бум на престъпността след завръщането на окупаторите от Украйна

Путин призна, че помилваните осъдени, които са се върнали към цивилния живот, имат рецидиви. Но "това е животът, нищо не можем да направим по въпроса, той ни диктува суровите си закони", каза диктаторът

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени