ЕП: Компютърна експертиза показа, че снимките с кюлчета и пари в спалнята на Борисов са манипулирани

По време на разпитите със служители в резиденцията те никога не са виждали подобни обекти

Бойко Борисов
Бойко Борисов Източник: БТА

Петорна компютърна експертиза на снимките и видеото на бившия премиер Бойко Борисов с кюлчетата и парите, заснети в резиденция "Бояна" показва, че те са били манипулирани. Това оповести председателстващият комисията по бюджетен контрол на Европейския парламент и ръководител на мисията в България през април Томаш Здеховски.

 

Резолюцията на част от обектите на снимките - парите и златните кюлчета, се различава от резолюцията на останалите заснети предмети. Служители на резиденцията заявили на разпити, че никога не са виждали подобни предмети.

 

Освен това самите данни на снимките навеждат на мисълта, че са направени в течение на година и половина. Изследванията на експертите показват, че предметите на снимките в течение на този период изобщо не са помръднали.

 

"Има много несъответствия в резолюцията на банкнотите в сравнение с другите обекти на снимките, на водните знаци, холографските стикери, светлината и сенките на обектите", уточни Томаш Здеховски. Въз основа на всичко това полският евродепутат заяви, че снимките и видеото са били манипулирани с цел да наведат на дадени изводи.

 

По-късно евродепутатът от Европейската народна партия Андрей Новаков заяви:

"Тази петорна компютърна експертиза показва, че снимките са били манипулирани, че резолюцията на част от обектите в снимките като парите и златните кюлчета се различава от тази на останалите обекти в снимките. Оказа се също така, че по време на разпитите със служители в резиденцията те никога не са виждали подобни обекти и че самите данни в снимките навеждат на мисълта, че те са направени в порядъка на година и половина, но изследванията на експертите показват, че обектите в снимките не са помръднали тази година и половина, та заключението, което направи г-н Здеховски е, че самите снимки и видеото са били манипулирани с цел да наведат на дадени изводи, макар те в случая да не са валидни".

Още от "Разкрития"

Теменужка Петкова: Документите, показани от групата "Българските елфи", нямат нищо общо с Пътната карта за изграждането

Бившият министър отхвърли и тезата, че с изграждането на тръбата България била обслужила интересите на Русия за заобикалянето на Украйна при преноса на газ, което е позволило на Путин да нападне Киев

Прочетете повече прочетете повече

ДАНС: Установена е една комуникация на Асен Василев със Стефан Димитров, той пък запознал Банкова с Коцев

Не е вярно, че служител на ДАНС е свързал Банкова със Стефан Димитров, нито че агенцията покровителства наркотрафик, каза Тончев в отговор на въпрос от депутатите

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени