"Франкфуртер Алгемайне Цайтунг": "Промяната" е загубила подкрепата си сред западните дипломати в София

Не можеш с 20% от гласовете да претендираш за правото да управляваш самостоятелно страната

Делян Добрев обяснява схемите на "Промяната" с газа
Делян Добрев обяснява схемите на "Промяната" с газа Източник: Zonanews

"Продължаваме промяната" сякаш не желае да приеме водещата роля на ГЕРБ като най-голяма политическа сила в страната и добавя: "Западни дипломати в София вече са по-сдържани в подкрепата си за "Промяната". Това се казва в анализ на Михаел Мартенс във "Франкфуртер Алгемайне Цайтунг" .

 

"Не можеш с 20% от гласовете да претендираш за правото да управляваш самостоятелно страната", казва един събеседник в София и с това очевидно обобщава един доста разпространен възглед сред дипломатическия корпус в София по отношение на ПП".

 

"Две партии, които във външната политика на практика са на една вълна, но вътре в страната се борят с всички средства една срещу друга" – това е лаконичното обяснение, което дава за кризата в България отличният познавач на страната днес. Мартенс превежда на немски и новата дума "некоалиция" и шеговито я сравнява с многобройните не-думи в немския език.

 

Има демони, чудовища, змейове, абсурди, бури, чудовища и тонове други не-думи, но засега няма некоалиции на немски език. В България, да. Като "Nekoalizijata" – на немски "Unkoa­lition" или "Nichtkoalition", както българите се подиграваха на кабинета, който бе сформиран  миналата година след пет парламентарни избори в близка последователност.

 

Ядрото на вече невалидната некоалиция се формира от две партии, които до голяма степен са на една линия във външната политика, но се борят помежду си помежду си с всички средства: "Граждани за европейско развитие на България" (ГЕРБ) на дългогодишния премиер Бойко Борисов, и партията "Продължаваме промяната" на двамата възпитаници на Харвард Кирил Петков и Асен Василев, които влязоха в политиката като успешни предприемачи чрез странично влизане. Тъй като неохотно сформираният съюз се разпадна само след девет месеца, България скоро ще проведе шестите си парламентарни избори за три години, пише още Михаел Мартенс в 

Още от "Разкрития"

ДАНС: Установена е една комуникация на Асен Василев със Стефан Димитров, той пък запознал Банкова с Коцев

Не е вярно, че служител на ДАНС е свързал Банкова със Стефан Димитров, нито че агенцията покровителства наркотрафик, каза Тончев в отговор на въпрос от депутатите

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени