Габриел Ескобар сътвори страшен скандал: Посолството на САЩ в София работи с българското правителство по спазване правата на македонското малцинство в България

Това е равносилно на национално предателство

Габриел Ескобар
Габриел Ескобар Източник: Mk.voanews

Посолството на САЩ в София работи с българското правителство по исканията за спазване правата на македонското малцинство в България. Това научаваме от изказване на 12 януари т.г. на заместник-помощника на държавния секретар на САЩ за Западните Балкани Габриел Ескобар пред македонската редакция на "Гласът на Америка".

 

Скандалният абзац в изказването на Ескобар
Скандалният абзац в изказването на Ескобар Източник: Mk.voanews

Няма причини да не се вярва на казаното от Ескобар, защото той не е случаен човек. Искреността, с която разкри подмолните договорки със злодействащата в България четворна коалиция, е най-директното доказателство, че пред него са поети твърди ангажименти в тази посока. Това е равносилно на национално предателство, тъй като в България никога не е признавано македонско малцинство.

 

Нещо повече, по Конституция изобщо няма малцинства у нас. И ще е нечуван скандал, ако някой от българското правителство уговаря с посолството на САЩ за правата на македонци, каквито фактически няма. 



Още от "Разкрития"

ДАНС: Установена е една комуникация на Асен Василев със Стефан Димитров, той пък запознал Банкова с Коцев

Не е вярно, че служител на ДАНС е свързал Банкова със Стефан Димитров, нито че агенцията покровителства наркотрафик, каза Тончев в отговор на въпрос от депутатите

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени