Голямо брожение в Националната полиция заради акцията срещу Борисов. Оперативни работници масово излизат в болнични

Бойко Рашков прескочил главният секретар на МВР, който не е знаел нищо за "изпълненията" на подчинените му

Венцислав Кирчев
Венцислав Кирчев Източник: МВР

Масово брожение има в Главна дирекция "Национална полиция". ГДНП заради некадърната акция по ареста на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, съобщава Breaking.bg като се позовава на свои източници в полицейските среди.

 

Премиерът Кирил Петков нареди на подчинения си министър Бойко Рашков да арестува лидера на най-голямата опозиционна партия, бившият министър на финансите Владислав Горанов и ексшефът на правителствената информационна служба Севделина Арнаудова, а Рашков натовари с тази задача доверените си лица от ГНДП.

 

Това са хасковските милиционери Венцислав Кирчев, съученик на Асен Василев и назначен с негова протекция за директор на ГНДП и заместника му Ангел Дулев. Според различни публикации в медиите Рашков искал масови арести на хора от ГЕРБ и техни кметове.

 

Затова полицаите, усещащи в каква каша ще ги забъркат масово излизат в болнични и отпуск. Това се касае най-вече за разследващи полицаи и оперативни работници. Полицаите не искат първо да задържат хора, а после да събират доказателства за тяхната вина, както бе направено с Борисов и останалите.

 

Така ще станат за смях. Срещу сталинските методи на Бойко Рашков има брожение и в МВР. За провалената акция срещу Борисов, измислена и осъществена в кабинета на неадекватния премиер Кирил Петков, вътрешният министър не е счел за необходимо да информира главният секретар на МВР (най-високата професионална длъжност в системата) Петър Тодоров и зам.-главният секретар Станимир Станев, до февруари директор на ГНДП. Причината - Рашков е на нож с Тодоров и Станев, защото са хора на президентския съветник Пламен Узунов. Той не контактува и не разговаря с тях. Така Тодоров и Станев са узнали за действията на подчинените им полицаи от ГНДП от медиите.

 

Наред с останалите нарушения на закона при акцията срещу Борисов е извършено и още едно. А именно според Закона за МВР главният секретар разпорежда такива акции и подписва исканията за СРС като най-висша професионална фигура, за разлика от министъра, който е политическо лице.

 

В МВР има недоволство и срещу назначението на бившия министър на правосъдието в служебните правителства на Радев адвокат Иван Демерджиев от Пловдив. В министерството е публично известно, че преди да бъде назначен първо за зам.-министър на Янаки Стоилов през май 2021 година, срещу Демерджиев е имало разследване в ОДМВР-Пловдив по подозрения за съчуастие в данъчни измами.

 

След като в МВР цялата власт, без министъра, е поета от хора на Пламен Узунов от Пловдив разследването срещу Демерджиев и "смачкано" и оставено на трупчета.

Още от "Разкрития"

Теменужка Петкова: Документите, показани от групата "Българските елфи", нямат нищо общо с Пътната карта за изграждането

Бившият министър отхвърли и тезата, че с изграждането на тръбата България била обслужила интересите на Русия за заобикалянето на Украйна при преноса на газ, което е позволило на Путин да нападне Киев

Прочетете повече прочетете повече

ДАНС: Установена е една комуникация на Асен Василев със Стефан Димитров, той пък запознал Банкова с Коцев

Не е вярно, че служител на ДАНС е свързал Банкова със Стефан Димитров, нито че агенцията покровителства наркотрафик, каза Тончев в отговор на въпрос от депутатите

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени