Готвят преврат в ДБ след изборите

Методи Лалов се готви да заеме мястото на Христо Иванов

Радан Кънев и Методи Лалов
Радан Кънев и Методи Лалов Източник: Zonanews

Двете основни партии в коалицията Демократична България се тресат от скандали. В дъното на заговора стоят две от емблематичните фигури на "автентичната" десница – бившият лидер на ДСБ Радан Кънев и бившият шеф на групата на ДБ в София Методи Лалов, разкрива Big5. Двамата са в постоянен контакт помежду си, както и с новата надежда за възраждане на "дясното" Кирил Петков.

 

Идеята е, след очертаващата се разгромна загуба на предсрочния парламентарен вот (заради появата на новата партия на Кирил Петков), и в ДСБ, и в "Да, България" да бъде потърсена сметка на лидерите и те да бъдат свалени, като на мястото на Христо Иванов седне Методи Лалов, а на Атанас Атанасов – Радан Кънев.

 

Веднъж станала промяната, обновената коалиция ще пристане на Кирил Петков и ще създаде парламентарен съюз с него, така че да се сдобие с най-голямата парламентарна група и първа да получи мандат за съставяне на правителство. Кандидатът за премиер ще е самият Петков.

 

Като част от плана вече се работи в две посоки. Първата е вината за неудачната кандидатура на Лозан Панов да се струпа единствено върху Христо Иванов, като дори ще се организира кампания "Кой предложи Лозан?". Втората посока е в структурите да се създаде нетърпимост към най-близките фигури на двамата лидери, като за целта се сатанизират Антоанета Цонева и Ивайло Мирчев от "Да, България" и Стоян Михалев от ДСБ.

 

В резултат от предприетите действия, нито една от областните структури на ДСБ вече не иска Михалев за водач, което е странно при положение, че той е едно от малкото разпознаваеми и продаваеми лица сред костовистите. Варненската структура, откъдето Михалев на два пъти стана депутат, дори е заплашила, че ако той отново й бъде спуснат, ще бойкотира изборите и ще работи за новия проект на Кирил Петков.

Още от "Разкрития"

Руското разузнаване се съвзема след масовото експулсиране на руски шпиони през първата година от войната в Украйна

Военното разузнаване ГРУ, Федералната служба за сигурност и външното разузнаване СВР фатално подцениха способността и волята на Украйна да се съпротивлява

Прочетете повече прочетете повече

Сръбски агент на ФСБ дал на Русия достъп до сърцето на Евросъюза

Според документи през октомври 2023 г. сръбският гражданин Новица Антич умишлено е работил в тясно сътрудничество с руските разузнавателни служби и се е срещал с европейски служители в Брюксел, по-специално с членове на Европейския парламент

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени