Готвят преврат в ДБ след изборите

Методи Лалов се готви да заеме мястото на Христо Иванов

Радан Кънев и Методи Лалов
Радан Кънев и Методи Лалов Източник: Zonanews

Двете основни партии в коалицията Демократична България се тресат от скандали. В дъното на заговора стоят две от емблематичните фигури на "автентичната" десница – бившият лидер на ДСБ Радан Кънев и бившият шеф на групата на ДБ в София Методи Лалов, разкрива Big5. Двамата са в постоянен контакт помежду си, както и с новата надежда за възраждане на "дясното" Кирил Петков.

 

Идеята е, след очертаващата се разгромна загуба на предсрочния парламентарен вот (заради появата на новата партия на Кирил Петков), и в ДСБ, и в "Да, България" да бъде потърсена сметка на лидерите и те да бъдат свалени, като на мястото на Христо Иванов седне Методи Лалов, а на Атанас Атанасов – Радан Кънев.

 

Веднъж станала промяната, обновената коалиция ще пристане на Кирил Петков и ще създаде парламентарен съюз с него, така че да се сдобие с най-голямата парламентарна група и първа да получи мандат за съставяне на правителство. Кандидатът за премиер ще е самият Петков.

 

Като част от плана вече се работи в две посоки. Първата е вината за неудачната кандидатура на Лозан Панов да се струпа единствено върху Христо Иванов, като дори ще се организира кампания "Кой предложи Лозан?". Втората посока е в структурите да се създаде нетърпимост към най-близките фигури на двамата лидери, като за целта се сатанизират Антоанета Цонева и Ивайло Мирчев от "Да, България" и Стоян Михалев от ДСБ.

 

В резултат от предприетите действия, нито една от областните структури на ДСБ вече не иска Михалев за водач, което е странно при положение, че той е едно от малкото разпознаваеми и продаваеми лица сред костовистите. Варненската структура, откъдето Михалев на два пъти стана депутат, дори е заплашила, че ако той отново й бъде спуснат, ще бойкотира изборите и ще работи за новия проект на Кирил Петков.

Още от "Разкрития"

Последни новини

Най-четени