Хора от президенството предложили на "Екогласност" да напусне съюза с Нинова и да отиде при Янев

Хората на Радев създадоха по същия начин преди година проекта на Кирил Петков, с което отнеха на изборите поне 10% от избирателите на БСП

Емил Георгиев, "Екогласност" коалиция с БСП
Емил Георгиев, "Екогласност" коалиция с БСП Източник: Zonanews

Хора, гравитаращи около президентството, са предложили на председателя на "Екогласност" Емил Георгиев (разкрит като агент "Станислав" на ОУ на МВР-ДС във Видин, бел. ред.) да напусне коалицията с БСП и да се присъедини към новия проект на Стефан Янев "Български възход", съобщава Епицентър.

 

Корнелия Нинова била уведомена за поредния опит на президентски емисари да разбият лявата коалиция. Нещо повече, пред цялото ИБ и Коалиционния съвет Емил Георгиев разкрил, че офертата "за предателство" дошла от Димитър Здравков - съветник по иновациите на президента Радев и негов кумец.

 

Идеята била да се използва регистрацията на "Екогласност" и тази формация да стане партнъор на "Български възход", които са зациклили както организационно, така и идейно, и юридически.

"Да, някои се опитват да разбият коалицията "БСП за България" отвътре", признава пред изданието и самият Емил Георгиев.


"Екогласност" може да е малка партия, но си пази достойнството и честта. Никой не може да ни купи или продаде. Ние държим на честта и морала", добавя той.

 

Въпросът обаче остава - бабуват ли хората на Радев върху новия политически проект на Стефан Янев, както го направиха преди година върху проекта на Кирил Петков, с което отнеха на изборите поне 10% от избирателите на БСП.

 

Случващото се е поредно доказателство, че възмездие има - Корнелия Нинова бе предадена от почти всички, зад които тя застана и издигна в политиката - Радев, Йончева, Зарков и т.н. Направиха го по същия начин, както самата Нинова предаде и изгони дори от БСП онези, без помощта на които тя нямаше да е председател на бившата компартия - Гергов, Жаблянов, Янков и т.н.

 

Още от "Разкрития"

ДАНС: Установена е една комуникация на Асен Василев със Стефан Димитров, той пък запознал Банкова с Коцев

Не е вярно, че служител на ДАНС е свързал Банкова със Стефан Димитров, нито че агенцията покровителства наркотрафик, каза Тончев в отговор на въпрос от депутатите

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени