Христо Гаджев: Преди 7 месеца истерични политици говориха друго за гласовете от Турция

Тогава коалицията между ДБ, ИТН, ДПС и хората около Мая Манолова беше желязна

Христо Гаджев
Христо Гаджев Източник: Дарик

Христо Гаджев, ГЕРБ-СДС
Фейсбук

На всички крещящи политици, които днес истеризират относно гласовете от Турция искам да им напомня какво говориха преди 7 месеца. Тогава коалицията между ДБ, ИТН, ДПС и хората около Мая Манолова беше желязна. 

От ГЕРБ бяхме против отпадането на ограничението от 35 секции извън ЕС и предупреждавахме, че това може да стане. 

 

Уважаеми политици на "промяната" време е да погледнете надолу в земята и да се извините за неадекватните ви политики. Поне веднъж поемете отговорност.

 

Това е стенограмата от 29 април 2021г, която за разлика от тях не лъже. Промените са в  Изборния кодекс:
МАЯ МАНОЛОВА (ИСМВ): Рестрикциите в режима на образуване на секции не се отнасят и не влияят на вота в Турция и това е доказано с факти ... Извадих данни – в Турция, независимо от начина по който се образуват секциите има един таван, който е стигнат още през 2013 г. и който не се прескача.

 

АРМАН БАБИКЯН (ИСМВ): Имам усещането, че се води разговор не за граждански права, а за това кой етнос е повече български гражданин и кой по-малко. Има само български граждани. И ако ще 1000 секции да се отворят в дадена страна – значи са 1000. Това, че на някой не му харесва политиката на Реджеп Ердоган, е негов въпрос, но не е български граждански въпрос... 

 

МАРИЯ КАПОН (ИСМВ): Моля Ви всички да казвате "български граждани", а не просто българи, защото българските граждани навсякъде са равни в правата си.

 

МАНОЛ ПЕЙКОВ (ДБ):Несправедливо е българите в чужбина да бъдат третирани различно от българите, които живеят тук. ... Също така това са лъжи – в Турция, щяха да бъдат открити само шест допълнителни секции, ако нямаше ограничение. 

 

АНТОАНЕТА ЦОНЕВА (ДБ): В тази зала няма нито един човек, който може да посочи релевантни данни ....  не може да представи числа, които да защитят това, че вотът от Турция може да залее българския вот, така че тук да се получи някакво, както ни плашат от тази част на залата, брутално изкривяване. Българските граждани, където и да се намират, трябва да имат равни права и ние сме длъжни да благодарим на всеки един български гражданин в България и извън България, който излезе и гласува на тези избори.

 

ТОШКО ЙОРДАНОВ: И беше уникално глупаво съсредоточаването – все едно ще гласуват турци. Там е акцентът. Всъщност говорим за български граждани, които са по целия свят. Благодаря Ви. 

 

ИВА МИТЕВА (ИТН): Не знам дали сте си направили труда да погледнете колко български граждани живеят в такива трети държави. В Северна Македония са около 76 хиляди; в Молдова са около 26 хиляди. Смятате ли, че само Турция е проблемът. Аз не смятам. Смятам, че Вие ограничавате правата на българските граждани по света – Великобритания, Америка и всички останали трети държави.

 

МИКА ЗАЙКОВА (ИТН): Нима по-малко българи са хората, които живеят в Турция или в Израел, или в Америка? Утре ще забраните на българските евреи да гласуват бе, защото са евреи. Как не Ви е срам?!

 

А за по-любознателните има и видео:
https://www.parliament.bg/bg/video/ID/1425

Още от "Разкрития"

ДАНС: Установена е една комуникация на Асен Василев със Стефан Димитров, той пък запознал Банкова с Коцев

Не е вярно, че служител на ДАНС е свързал Банкова със Стефан Димитров, нито че агенцията покровителства наркотрафик, каза Тончев в отговор на въпрос от депутатите

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени