Христо Иванов за КПКОНПИ: Ако ще се прави бухалка, искаме и ние да участваме (ВИДЕО)

Очаквайте ексклузивен запис от заседанието на Групата на ДБ в парламента, което се излъчи онлайн

Христо Иванов
Христо Иванов Източник: Zonanews

Христо Иванов разясни пред депутатите на ДБ, какво се случва в процеса на преговорите за съставяне на правителство с третия мандат. По думите му важно условие е не как върви икономиката, доставките на газ и цените, а това кой ще има участие в бухалката КПКОНПИ, разкрива Tribune.bg.

 

Очаквайте ексклузивен запис от заседанието на Групата на ДБ в парламента, което се излъчи онлайн.

 

Ето и цялото изказване на Иванов без редакторска намеса:

Ива Митева се заяжда с писан текст. Спорният въпрос е как на практика се движи около измененията около закона за КПКОНПИ. И е в две посоки. Както знаете ПП казаха, искаме този закон да бъде приет като предварително условия за това да приемат подкрепа от ИТН, ИТН казват, приемаме го знаково на първо четене, обаче второто ще го гласуваме като има избран кабинет с условието, че ще има много корекции, които трябва да се направят. Междувременно самите ПП в лицето, на парламентарното им крило, не на Лена Бориславова, заеха позицията,  че законът трябва да се ревизира сериозно. Тоест съдържателната част от аргумента на ИТН може да се намери компромис по нея, но Тошко казва, че ще гласуват след избиране на правителство, защото искат да са сигурни, че ако вие си направите бухалка ние ще сме в коалицията в която тази бухалка ще я управлява. Иначе няма да ви гласуваме бухалка, после да отидем на избори и вие да я контролирате.

Още от "Разкрития"

ДАНС: Установена е една комуникация на Асен Василев със Стефан Димитров, той пък запознал Банкова с Коцев

Не е вярно, че служител на ДАНС е свързал Банкова със Стефан Димитров, нито че агенцията покровителства наркотрафик, каза Тончев в отговор на въпрос от депутатите

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени