Хунтата провежда операция по овладяване на "Автомагистрали"

Скандалното в случая е, че Комитова няма право да сменя по административен път борда на "Автомагистрали", той трябва да бъде избран с конкурс

Виолета Комитова
Виолета Комитова Източник: Президентска администрация

Регионалният министър Виолета Комитова е следващият представител на управляващата хунта, която се опитва да провежда чистки в структурите на МРРБ. Вчера тя е започнала "изчегъртване" на Борда на държавното дружество "Автомагистрали" с издаването на заповед, с която се сменя целия директорски борд на дружеството. Отстранени са Стоян Беличев, изпълнителен директор на "Автомагистрали" ЕАД и целия Управителен съвет на дружеството.

 

Около 17 часа вчера в сградата са пристигнали новоназначените Десислава Христова, която беше отстранена от предишното управление заради скандални решения и действия. Това е същата Христова, която многократно попадаше под съмнения за неправомерни действия като служител на същото държавно дружество. Интересен щрих е, че тя живее на семейни начала с уволнения вчера зам.-министър на регионалното развитие и благоустройството Тодор Стоянов - злостен участник в абсурдни акции срещу дома на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов и в опитите за саботиране дейността на ДАНС чрез окупация на сградата на агенцията. 

 

Вчера заедно с Христова са "назначени" в борда на "Автомагистрали" ЕАД още двама души - Валери Вълков, който е бивш изпълнителен директор на дружеството и Иван Станчев, служител в дружеството. 

 

Скандалното в случая е, че Комитова няма право да сменя по административен път борда на "Автомагистрали", той трябва да бъде избран с конкурс. Това е поредното доказателство, че служебното правителство по най-безпардонен начин гази с ботуши, под егидата на фуражки и зелени чорапи, законите на страната, с което оправдава описанието си като "хунта". 

Още от "Разкрития"

ДАНС: Установена е една комуникация на Асен Василев със Стефан Димитров, той пък запознал Банкова с Коцев

Не е вярно, че служител на ДАНС е свързал Банкова със Стефан Димитров, нито че агенцията покровителства наркотрафик, каза Тончев в отговор на въпрос от депутатите

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени