И дъщерята на Бойко Рашков със супер палат в близост до бащиното имение с 12 тоалетни! Ето схемата как съдийката Илиана се е сдобила с луксозния имот - сключва договор с…майка си?!(СНИМКИ/ДОКУМЕНТИ)

Луксозният дом на Илиана й е струвал поне половин милион лева, според експерти

И дъщерята на Рашков със супер палат
И дъщерята на Рашков със супер палат Източник: ПИК

Супер луксозна къща притежава дъщерята на имотния крал Бойко Рашков - Илиана. Наследничката на вътрешния министър, който може да се похвали с 22 недвижимости, също се радва на скъпарско имение. Двуетажната постройка с 208 кв. м. застроена площ се намира на улицата, на която се издига и палатът на


42-годишната Илиана Бойкова Рашкова, която работи като съдия в Софийски районен съд, живее на ул. 190-та в местността "Американски колеж" в столичния квартал "Младост". Магистратката се е установила в района преди няколко години и на практика е съседка на родители си, като двете къщи са разположени на няколкостотин метра една от друга.

 

Палатът на дъщерята на Рашков
Палатът на дъщерята на Рашков Източник: ПИК

Любопитно е и как дъщерята на "имотния крал" Бойко Рашков се е сдобила първо с богаташкия парцел, а по-късно и с луксозно построения палат. Справка в имотния регистър показва, че на 30 септември 2011 г., тогава 31-годишната Илиана", купува 500 квадрата парцел на ул. "190"-та, №6 в местността "Американски колеж". Не е ясно каква сума е броила тогава съдийката за парцела, но бърза проверка в сайтовете за имоти показва, че в квартал "Младост" панелките по това време са се продавали за около 900 евро на кв. м. Във всички случаи само парцелът в скъпарския район е струвал минимум 300-400 хиляди лева.

 

Палатът на дъщерята на Рашков
Палатът на дъщерята на Рашков Източник: ПИК

Видно от данните в имотния регистър Илиана Рашкова закупува имота освен с лични средства и с ипотека. Не са известни параметрите по ипотеката, но само 3 години и 1 месец по-късно щерката на вътрешния министър погасява всичките си задължения и имотът става изцяло неин.

 

През същата година, вече 34-годишната магистратка, чиито единствени приходи са от заплата като районен съдия, сключва договор с майка си за строеж. В декларацията за 2014 г., която е представила пред Сметната палата, тя посочва реализирано право на строеж на еднофамилна двуетажна жилищна сграда с разгърната застроена площ от 208 кв. м. на цена от 132 000 лева.

 

Интересно е, че за реализацията на проекта тя посочва договор за строителство с инвеститор, а инвеститорът се оказва нейната майка и съпруга на Бойко Рашков - Мария Михова Рашкова.

 

Така през 2015 г. Илиана Рашкова се нанася в луксозната къща, намираща се в близост до бащиния палат с 12 тоалетни, в който спокойно могат да се настанят няколко семейства. Експерти, които разгледаха снимките на имота на щерката на Бойко Рашков, са категорични, че за строителството на такова луксозно жилище са нужни много повече от обявените в декларацията пред Сметната палата 132 000 лева.

 

Декларацията на Илиана Бойкова Рашкова
Декларацията на Илиана Бойкова Рашкова Източник: КПКОНПИ

Но дори и да се приеме тази сума за точна, простите сметки показват, че луксозният дом на Илиана й е струвал поне половин милион лева. Ако приемем, че дъщерята на Бойко Рашков е започнала да работи като съдия веднага след завършване на висшето си образование, което е станало през 2004 г., то до 2014 година, когато къщата е построена, тя има само 10 години. С други думи за краткото време в което е работила, по-малко от 10 години, дъщерята на вътрешния министър трябвала да е изкарала поне 500 000 лева, за да може да си позволи скъпото жилище.

 

Палатът на дъщерята на Рашков
Палатът на дъщерята на Рашков Източник: ПИК

Фоторепортери на агенция ПИК са успели да заснемат двуетажната къща, разположена в един от най-баровските и скъпи райони в София. Минипалатът на семейство Рашкови е опасан с камери, като такива има и на улицата, а те гледат право към главната порта. Видимо и към днешна дата в него продължава да живее семейството на Илиана Рашкова, която има 15-годишна дъщеря.

 

Припомняме, че именно от последните декларации на Бойко Рашков стана ясно, че той и жена му са прехвърлили палатът за няколко милиона, разположен на същата улица 190-та в местността "Американски колеж", на своята внучка Мария, която е дъщеря на Илиана. Все пак вътрешният министър е запазил правото си на ползване на имението, което има собствена сауна, собствен фитнес, луксозен външен басейн, 19 спални и разбира се, 12 тоалетни.

 

Както медията ни писа, Рашков и жена му имат и брачен договор, според който почти всички имоти остават за него, въпреки че той цял живот е бил на държавната работа, а съпругата му е нотаирус и би следвало по-голямата част от средствата за луксозните недвижимостти да са нейни.

Още от "Разкрития"

Британското разузнаване: Москва наема гангстери и крайнодесни екстремисти за извършване на диверсии на Запад

От гледна точка на щетите досега случващото се е незначително, но от гледна точка на тактиката е много сериозно, защото са станали много по-безразсъдни

Прочетете повече прочетете повече

Киев разкри мрежа от агенти, планирали убийството на президента Зеленски, шефа на СБУ Малюк и на ГУРМО Кирил Буданов

Съобщава се, че една от задачите на разузнавателната мрежа е била да търси екзекутори сред военните, близки до сигурността на президента, способни да вземат Зеленски за заложник и след това да го убият

Прочетете повече прочетете повече

The Insider: Бивш руски военен и съпругата му от ГРУ са организирали саботажи в натовски държави, вкл. България

Подразделение № 29155 на ГРУ е организирало бомбени атентати в страни от Европейския съюз от 2011 г. насам, а първата диверсия е извършена в склад в България

Прочетете повече прочетете повече

Теменужка Петкова: Документите, показани от групата "Българските елфи", нямат нищо общо с Пътната карта за изграждането

Бившият министър отхвърли и тезата, че с изграждането на тръбата България била обслужила интересите на Русия за заобикалянето на Украйна при преноса на газ, което е позволило на Путин да нападне Киев

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени