Истината за бабата на Кирил Петков: Пратена е в лагера "Ножарево" заради причинена смърт на дете

Райна Петкова никога не е била в концлагера Белене, нито пък е била репресирана за политически убеждения или позиции

Кирил Петков и неговата баба
Кирил Петков и неговата баба

Предни дни Просто Киро се изцепи, че баба му и дядо му са били в концлагера Белене и затова подкрепял чекиста трето поколение Васил Терзиев за кмет на София.

 

Breaking.bg

Както винаги истината и Кирил Петков са две коренно различни неща. Оказа се, че бабата на експремиера и шеф на "промяната" наистина е лежала в комунистически лагер, но не по политически причини. Това твърдят хора от службите Ето истината за Райна Тодорова Петкова, бабата на Кирил Петков, която уж била в Белене.

 

Петкова е работила като медицинска сестра. При манипулация, свързана с поставянето на лекарствени банки на дете, което е било прието в болницата, където тя е работила, Райна Петкова обърква банките и вследствие на грешката детето се влошава и после умира.

 

Това се случва през първата половина на 50-те години на миналия век. Започва разследване на обстоятелствата по този тежък случай, в хода на което ДС разработва бабата на Кирил Петков по ДОР (дело за оперативна разработка).

 

Райна Петкова първоначално се съгласява да стане част от сътрудническия апарат, но после отказва, като заявява, че предпочита да влезе в затвора. Осъдена е и изпратена в ТВО (трудово-възпитателно общежитие) в Ножарево, Силистренско, където излежава по-малко от година.

 

Никога не е била в концлагера Белене, нито пък е била репресирана за политически убеждения или позиции.

Още от "Разкрития"

ДАНС: Установена е една комуникация на Асен Василев със Стефан Димитров, той пък запознал Банкова с Коцев

Не е вярно, че служител на ДАНС е свързал Банкова със Стефан Димитров, нито че агенцията покровителства наркотрафик, каза Тончев в отговор на въпрос от депутатите

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени