Италия конфискува предполагаема яхта на Путин за 700 млн. долара

Според запознат източник италианската полиция смятала, че яхтата е на Едуард Худайнатов, бивш шеф на руския енергиен гигант "Роснефт"

Яхтата Шехерезада, която се приписва, че е на Путин
Яхтата Шехерезада, която се приписва, че е на Путин Източник: Анадолска информационна агенция

Италианското правителство разпореди конфискацията на луксозна яхта на стойност около 700 милиона долара, за която се предполагаше, че може да е на руския военнопрестъпник Владимир Путин. Луксозната огромна яхта "Шехерезада" беше на ремонт в италианското пристанище Марина ди Карара от септември. Но сега, както изглеждало, яхтата се готвела да отплава, предадоха световните агенции.

 

Италианското министерство на финансите публикува изявление, в което казва, че разследването е показало, че собственикът на яхтата имал връзки с "влиятелни елементи от руското правителство" и с хора, взети на прицел от санкциите на ЕС. Името му обаче не се посочва.

 

"Шехерезада" има две хеликоптерни площадки и може да приема до 18 гости и 40 души екипаж. Според запознат източник италианската полиция смятала, че яхтата е на Едуард Худайнатов, бивш шеф на руския енергиен гигант "Роснефт", който сега не е обект на санкции на ЕС.

 

Екипът на руския дисидент Алексей Навални обаче смята, че тази яхта е собственост директно на Путин. В подкрепа на това твърдение екипът на Навални привежда факта, че в списъка с членове на екипажа имало няколко служители на Федералната служба за защита на руски видни личности.

 

Според италианската компания "Италиан сий груп", която се беше заела с ремонта на яхтата, това не е вярно.

 

Още от "Разкрития"

The Insider: Бивш руски военен и съпругата му от ГРУ са организирали саботажи в натовски държави, вкл. България

Подразделение № 29155 на ГРУ е организирало бомбени атентати в страни от Европейския съюз от 2011 г. насам, а първата диверсия е извършена в склад в България

Прочетете повече прочетете повече

Теменужка Петкова: Документите, показани от групата "Българските елфи", нямат нищо общо с Пътната карта за изграждането

Бившият министър отхвърли и тезата, че с изграждането на тръбата България била обслужила интересите на Русия за заобикалянето на Украйна при преноса на газ, което е позволило на Путин да нападне Киев

Прочетете повече прочетете повече

ДАНС: Установена е една комуникация на Асен Василев със Стефан Димитров, той пък запознал Банкова с Коцев

Не е вярно, че служител на ДАНС е свързал Банкова със Стефан Димитров, нито че агенцията покровителства наркотрафик, каза Тончев в отговор на въпрос от депутатите

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени