Ива Митева: Лена Бориславова ни извиваше ръцете да изберем техния кандидат за шеф на КЕВР

Отговорността за КЕВР е на партията и парламентарната група, предложили кандидатурата за председател, добави тя

Ива Митева, ИТН
Ива Митева, ИТН Източник: Zonanews

"За КЕВР от коалиционните партньори ни бяха извивани ръцете. Това бяха текстове, подадени от Лена Бориславова, тя самата пред мен се кълнеше, че кандидатът им отговаря включително и на старите изисквания, дори не е необходима тази поправка в закона, не касае него". Това заяви пред журналисти в НС Ива Митева от "Има такъв народ". 

 

Ако парламентът е "умен", ние можем да отменим избора на председател на КЕВР още преди да е влязло в сила решението на Конституционния съд (КС), въпрос вече на политическа воля и решение е какво ще предприеме Народното събрание, коментира тя решението на съда по отношение избора на председател на регулатора.

 

"Въпросът е преди решението на КС да влезе в сила, дали можем да задействаме другата процедура и нещо да спасим", подчерта Митева.

 

"Отговорността за КЕВР е на партията и парламентарната група, предложили кандидатурата за председател", посочи още Митева. Тя припомни, че от ИТН много пъти са алармирали за тази кандидатура, така че е ясно кой носи отговорност.  

Още от "Разкрития"

Теменужка Петкова: Документите, показани от групата "Българските елфи", нямат нищо общо с Пътната карта за изграждането

Бившият министър отхвърли и тезата, че с изграждането на тръбата България била обслужила интересите на Русия за заобикалянето на Украйна при преноса на газ, което е позволило на Путин да нападне Киев

Прочетете повече прочетете повече

ДАНС: Установена е една комуникация на Асен Василев със Стефан Димитров, той пък запознал Банкова с Коцев

Не е вярно, че служител на ДАНС е свързал Банкова със Стефан Димитров, нито че агенцията покровителства наркотрафик, каза Тончев в отговор на въпрос от депутатите

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени