Каримански: Има обществени поръчки, свързани с електронното управление, изготвени за определена фирма

Кирил Петков каза, че се съмнява, че Рашков ще може да се справи с реформата в МВР и да уволни 7000 служители и затова му трябва друг вътрешен министър, разкри още той

Любомир Каримански
Любомир Каримански Източник: Zonanews

Депутатът от ИТН Любомир Каримански разказа за обществени поръчки, които са свързани с електронното управление, изготвени за точно определена фирма. "Поръчките са изготвени към "Информационно обслужване" АД от сегашното уж ефективно управление, заедно с министъра на електронното управление. Не мога да кажа нищо повече, докато не разполагам с данни", заяви той, цитиран от bTV.

 

"Не виждам засега някой да е искал оставката ми" - така Каримански отговори на въпроса дали остава начало на бюджетната комисия в Народното събрание. "Ще подкрепим бюджета в социалната му политика, за да няма разочаровани хора на този етап. Бюджетът минава по параграфи, всеки един от тях се гласува отделно и при гласуването на отделните параграфи това ще подкрепим", добави Каримански.

 

"Направено е внушение, неточност и лъжа отчасти, тъй като парите, които са необходими за покриване на стари задължения от 2020 г., 2021 г. и 2022 г. Сметнете за три години, имаме необходимост да покрием вече изработени договори за 2020 г. и 2021 г. от около 1 млрд. лв.", това заяви по повод поисканите от регионалния министър Гроздан Караджов допълнителни 3,6 млрд. лв. за МРРБ.

 

Любомир Каримански добави, че вчера е била изречена още една неточност. "Тъй като министър-председателят каза, че предлага на Рашков да отиде в КПКОНПИ, но не каза първата част, която е изключително важна. Той каза, че се съмнява, че Рашков ще може да се справи с реформата в МВР и да уволни 7000 служители и затова му трябва друг вътрешен министър, който да извърши това действие", разкри той. 

 

И допълни: "Това му бяха точните думи, тъй като присъствах на коалиционния съвет. Нека да се каже цялата истина. Никога не сме казали "не" или "да" на това нещо (б.р. дали да подкрепят кандидатурата на Рашков, който е номиниран за шеф на антикорупционната комисия)", заяви депутатът от ИТН. Не бихме подкрепили нови предложения за министри, които са излъчени от "Продължаваме промяната", добави той. 

 

Каримански добави, че за ИТН по-нормално е да мине законопроекта за КПКОНПИ, той да установи структурата и г-жа Ива Митева каза, че това е преписаният стар законопроект на ГЕРБ, който не внася кой знае какво ново. "Не бихме подкрепили нови предложения за министри, които са излъчени от "Продължаваме промяната", добави той.

Още от "Разкрития"

Киев разкри мрежа от агенти, планирали убийството на президента Зеленски, шефа на СБУ Малюк и на ГУРМО Кирил Буданов

Съобщава се, че една от задачите на разузнавателната мрежа е била да търси екзекутори сред военните, близки до сигурността на президента, способни да вземат Зеленски за заложник и след това да го убият

Прочетете повече прочетете повече

The Insider: Бивш руски военен и съпругата му от ГРУ са организирали саботажи в натовски държави, вкл. България

Подразделение № 29155 на ГРУ е организирало бомбени атентати в страни от Европейския съюз от 2011 г. насам, а първата диверсия е извършена в склад в България

Прочетете повече прочетете повече

Теменужка Петкова: Документите, показани от групата "Българските елфи", нямат нищо общо с Пътната карта за изграждането

Бившият министър отхвърли и тезата, че с изграждането на тръбата България била обслужила интересите на Русия за заобикалянето на Украйна при преноса на газ, което е позволило на Путин да нападне Киев

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени