Кирил Петков се разходи безцелно по центъра на София, докато го чакаха за блиц контрол, спря да говори с протестиращите полицаи (СНИМКА)

Днес около обяд се очаква палатките да са изцяло изградени и да бъде даден официален старт на протеста

Кирил Петков се срещна с протестиращи полицаи и не присъства на блиц контрол
Кирил Петков се срещна с протестиращи полицаи и не присъства на блиц контрол

Премиерът Кирил Петков се е спрял да разговаря с участници в протеста на полицаите, които тази сутрин започнаха изграждането на палатки пред Министерството на финансите (МФ). Това става ясно от публикувани от тях снимки с него в социалните мрежи, предаде БТА.

 

Според представители на Синдикална федерация на служителите в Mинистерство на вътрешните работи (СФСМВР) срещата се е състояла тази сутрин. Исканията ни са за 25% увеличение на заплатите, обясни зам.-шефът на федерацията Илия Кузманов пред NOVA.

 

"Искаме политиците да изпълняват това, което обещаха преди изборите. Началната заплата в МВР е около 1100, но има и такива, чиято заплата трудно достига 850 лева", допълни той. Към протеста на полицаите се присъединяват и надзиратели от затворите.

 

Днес около обяд се очаква палатките да са изцяло изградени и да бъде даден официален старт на протеста. Ако този начин на протест не доведе до резултат от синдикатите се заканват да предприемат и по-радикални действия.

Още от "Разкрития"

ДАНС: Установена е една комуникация на Асен Василев със Стефан Димитров, той пък запознал Банкова с Коцев

Не е вярно, че служител на ДАНС е свързал Банкова със Стефан Димитров, нито че агенцията покровителства наркотрафик, каза Тончев в отговор на въпрос от депутатите

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени