Командоси от ГУРМО удариха руска база в Крим

На полуостров Тарханкут са унищожени радиолокатори на Въздушно-космическите войски на Русия

Спецназът на ГУРМО
Спецназът на ГУРМО Източник: Telegram

Командоси на Главното управление по разузнаването към Министерството на отбраната на Украйна (ГУРМО) са извършили десант в Крим в рамките на специална операция на нос Тарханкут, съобщи Telegram каналът "Крым.Реалии". По данни на журналистите - боят е бил рано сутринта, около 5.00 часа. 

 

"Около селището Маяк на нос Тарханкут се чуваха взривове. Освен това, наши източници в украинското разузнаване потвърдиха, че в този район е имало бой с участието на лодки и авиация. Подробности засега не се съобщават", се казва в съобщението. 

 

 

Журналистите от "Крым.Реалии" съобщават още, че в селището Маяк се намира база на 3-ти радиотехнически полк в състава на радиотехническите войски на Въздушно-космическите сили на Русия.

 

Така също, на Тарханкутския полуостров е разположен и радиолокационен възел на руските окупатори, изграден от РЛК "Небо-М" и РЛС "Каста-2Е2".

 

Хората на генерал-майор Кирило Буданов от поделението "Артан" са пристигнали с два катера до брега край населените места Оленивка и Маяк. 

 

Спецподразделението
Спецподразделението "Артан" към ГУРМО на Украйна Източник: ГУРМО

"По време на изпълнение на поставените задачи нашите бойци участваха в сражение с поделения на руските окупатори. В резултат на това врагът понесе загуби в личен състав и бе унищожена техника на противника.

 

Освен това в Крим отново се развя синьо-жълтия държавен флаг. Всички цели и задачи бяха изпълнени. В крайна сметка украинските защитници се прибраха без загуби от мястото на събитията", съобщиха от ГУРМО.

 

Още от "Разкрития"

Теменужка Петкова: Документите, показани от групата "Българските елфи", нямат нищо общо с Пътната карта за изграждането

Бившият министър отхвърли и тезата, че с изграждането на тръбата България била обслужила интересите на Русия за заобикалянето на Украйна при преноса на газ, което е позволило на Путин да нападне Киев

Прочетете повече прочетете повече

ДАНС: Установена е една комуникация на Асен Василев със Стефан Димитров, той пък запознал Банкова с Коцев

Не е вярно, че служител на ДАНС е свързал Банкова със Стефан Димитров, нито че агенцията покровителства наркотрафик, каза Тончев в отговор на въпрос от депутатите

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени