Красимир Вълчев: Знаете ли къде "Продължаваме промяната” имат най-висок изборен резултат

"Подкрепата на изборите за ПП е спазарена срещу присвояването на училищните земи" - смята Вълчев и обосновава защо

Красимир Вълчев
Красимир Вълчев Източник: Zonanews

"Знаете ли къде "Продължаваме промяната” имат най-висок изборен резултат?" пита във фейсбук пост бившият министър на образованието и настоящ депутат Красимир Вълчев. След това отговаря:

 

"В  община Хитрино - 49,82%. Два пъти по-висок от втория им най-добър резултат, този в София. 
Общината, която прибра с помощта на ПП (по-точно със заповед на министър Николай Денков) училищни земи, дарени за образование. В нарушение на Закона за предучилищното и училищното образование, който казва, че имотите трябва да останат на училището правоприемник. 


Обществена тайна е, че високата подкрепа за ПП се дължи на кмета на общината. Същият, който направи ДБ първа политическа сила месец юли миналата година с рекорден за формацията резултат.


Другото, което се случи миналата година в общината, е че кметът предложи закриване на училището в село Живково, а министърът на образованието и науката подписва заповед, в която беше премълчан въпроса с правоприемството на училищните земи и те останаха в общината.

 

Недоволстваше само директорът на правоприемащото училище в Хитрино, заради което започва кампания за отстраняването му. 
За мен и за запознатите с въжделенията на кмета на Хитрино остават съмненията, че подкрепата на изборите за ПП е спазарена срещу присвояването на училищните земи. Сделка, за която се говореше в шуменско още миналата година. 


По този повод преди година написах следното:
"Ето няколко неща, които прогнозирам, че ще се случат:
1. За началник на Регионалното управление на образованието - Шумен, ще бъде назначен Драгомир Янков (кандидата на кмета на Хитрино).
2. Община Хитрино този път няма да гласува за ДБ, а за ПП и Радев. 
3. Директорът на средното училище в Хитрино ще бъде подложен на проверки и уволнен. 
4. Земеделските земи на закритото училище в село Живково (където Драгомир Янков е бил директор), община Хитрино, които според последните промени в ЗПУО трябва да отидат в приемащото активите училище - в случая средното училище в Хитрино, ще отидат в община, т.е. при кмета на Хитрино, като РУО и МОН си затворят очите за това. 


Всъщност това не е моя прогноза, а нещо за което се говори в Шумен от няколко седмици. По-точно за това, че има договорка между ПП и кмета на Хитрино…”


Прогнозата ми се сбъдна на 90 процента. Ето какво се случи оттогава:
✅ Драгомир Янков беше назначен за началник на РУО - Шумен; Няколко месеца по-късно съдът върна освободения бивш началник Милева.
✅ Два поредни парламентарни избора ПП печели убедително в община Хитрино. 
✅ Срещу директора на средното училище в Хитрино започнаха проверки не само от РУО, но и от специално командирован от МОН екип. Междувременно той беше викан в РУО и му беше оказван натиск да отиде в друго училище. 


✅ Училището в Живково е закрито, а дарените му земи са присвоени от общината с помощта на МОН и РУО, което декларира, че няма училищни земи.
✅ Правоприемащото училище в Хитрино е лишено от над 50 000 лева допълнителни приходи годишно. Подменена е волята на дарителите приходите от земите да се използват за образование. 


✅ Николай Денков развя знамето на деполитизацията като министър, а след това стана кандидат за народен представител от Шуменски МИР. 
Случаят Хитрино е емблема на фалшивата промяна и лицемерната деполитизацията на образованието.
Не очаквам "независимите” медии, Антикорупционен фонд и т.н. да му обърнат и една стотна от вниманието, с което удостоиха Симитли.

 

Още от "Разкрития"

ДАНС: Установена е една комуникация на Асен Василев със Стефан Димитров, той пък запознал Банкова с Коцев

Не е вярно, че служител на ДАНС е свързал Банкова със Стефан Димитров, нито че агенцията покровителства наркотрафик, каза Тончев в отговор на въпрос от депутатите

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени