Кремъл задължава контролираните от него медии да търсят "украинска следа" в терористичната атака в Москва

Тази информация беше потвърдена от представители на две руски проправителствени издания

Кремъл
Кремъл Източник: РИА Новости

Кремъл нареди на казионните и проправителствените руски медии да подчертават "украинската следа" в публикациите си за терористичната атака в кметството на "Крокус сити хол" край Москва. Това разказаха пред опозиционното издание "Медуза" работещи в две различни руски издания. Служител на една от държавните медии разказа за това, а друг източник, служител на издание, лоялно на Кремъл, потвърди тази информация. 

 

Преди минути руският доктатор Путин заяви, че е бил подготвен "прозорец" за заподозрените в терористичната атака да преминат границата с Украйна, пише "Украинская правда".

 

Съобщение, че е възможна "украинска следа" в случая с московските терористи, беше разпространено от ФСБ днес сутринта. Руската спецслужба увери, че след терористичната атака престъпниците уж са планирали да преминат руско-украинската граница, най-охраняваната и трудна граница в Европа в момента. ФСБ също така твърди, че задържаните са "имали съответни контакти с украинската страна".

 

Според ФСБ вероятните терористи са били задържани в нощта на 23 март в района на Брянск на път за границата. Руският опозиционен журналист Александър Плюшчев обърна внимание на факта, че първоначално руските медии съобщиха за задържането в село Тепли близо до границата с Беларус, едно от най-слабо охраняваните в Европа извън ЕС. И едва тогава мястото на задържане изведнъж се премести в село Хацун - далеч от Беларус.

 

Близки до рашистките спецслужби Telegram канали като 112 завъртяха опорките за това, че терористите се били насочили към украинската граница. 

 

Още от "Разкрития"

ДАНС: Установена е една комуникация на Асен Василев със Стефан Димитров, той пък запознал Банкова с Коцев

Не е вярно, че служител на ДАНС е свързал Банкова със Стефан Димитров, нито че агенцията покровителства наркотрафик, каза Тончев в отговор на въпрос от депутатите

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени