Лидерът на ГЕРБ разкри, че посредници свързани с Петков и Василев са спечелили 800 млн. лв. от продажба на българско оръжие за Украйна

Те действително няма да имат проблем с българското правосъдие, прогнозира той

Бойко Борисов
Бойко Борисов Източник: Zonanews

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов разкри на среща с ПГ на ГЕРБ-СДС, че между 40 и 50 % от парите, които България е спечелила от продажбата на оръжие за Украйна, са усвоени от посредници. По думите му от 4 милиарда, 800 милиона лева са усвоени като комисионни от посредници, което е свръхпечалба и към нея не се слага надценката. Според Борисов тези посредници са свързани с бившия премиер Кирил Петков и бившия финансов министър Асен Василев.

 

Ето какво каза той: 

"Те действително няма да имат проблем с българското правосъдие. За такива стотици милиони долари, ако тези разлики се намерят, не обвинявам никого. Но познавайки партньорите си, когато излиза от джоба на техните данъкоплатци, всеки долар или евро, много внимателно ще проследят пътя.

Но аз мога само политически да кажа – браво, че са го правили, за да стигне оръжие до Украйна, и да осъдя поведението им, ако са превили всичките тези неща".

Още от "Разкрития"

ДАНС: Установена е една комуникация на Асен Василев със Стефан Димитров, той пък запознал Банкова с Коцев

Не е вярно, че служител на ДАНС е свързал Банкова със Стефан Димитров, нито че агенцията покровителства наркотрафик, каза Тончев в отговор на въпрос от депутатите

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени