Масонска ложа овладяла държавата през Румен Радев! Вижте съветникът му Пламен Узунов, който участва в зидарски ритуал! (СНИМКИ, ФАКСИМИЛЕТА)

Радев и Узунов са членове на пловдивската ложа "Слънце"

Румен Радев и Пламен Узунов като масони
Румен Радев и Пламен Узунов като масони Източник: ПИК
Огрмен скандал гърми с компрометирания президентски съветник Пламен Узунов, съобщава ПИК. Узунов, който беше заснет да прибира подаръчни пликчета, е част от масонска ложа, която овладяла държавата през него и началника му Румен Радев, става ясно от снимки, изпратени до редакцията на агенцията. На кадрите се вижда Пламен Узунов като член на масонска ложа, по време на зидарски ритуал. Наскоро редица медии в Пловдив публикуваха свои разследвания и за участието на самия Румен Радев във въпросната ложа, като изтече списък с името му и под кой номер е регистриран там. 
 
Масонът Пламен Узунов (6)
Масонът Пламен Узунов Източник: ПИК

Ето какво се казва в сигнала: 
 
С настоящия сигнал бих желал да насоча вашето внимание към една изключително опасна тенденция, която набира сили през последната една година. А именно – овладяването на ключови постове в държавата с цел пълно овладяване на контрола върху държавния апарат от страна на членове на скандално известната масонска ложа "СЛЪНЦЕ ОРИЕНТ"  със седалище град Пловдив. В нея членуват както бизнесмени, така и множество политици. Наскоро редица медии публикуваха списъци с членовете на въпросната масонска ложа , като в тези списъци фигурираше името на настоящия Президент на България Румен Радев. Членове на същата ложа са неговите съветници – пловдивчаните Пламен Узунов и Николай Копринков.
 
Румен Радев - масон в ложа Слънце
Румен Радев - масон в ложа "Слънце"Източник: ПИК

В подкрепа на тези твърдения са назначения  на част от членовете на тази ложа на ключови държавни постове:
1.Ангел Стоев - областен Управител на Пловдив и дългогодишен член на ложата и бивш шеф на НСС и ДАНС;
2. Иван Демерджиев - министър на правосъдието;
3. Емил Ганчев- зам.-министърът на вътрешните работи;
4. Атанас Илков- зам.-директор на Главна дирекция "Национална полиция";
5. Никола Симов- новият началник на отдел "Компютърни престъпления" в ГДБОП,който е готвен да оглави ГДБОП;
6. Димитър Балев - директор на ОД МВР-Пловдив
 
Основател на въпросната ложа е бизнесменът Георги Гергов, който оглавяваше пловдивската организация на БСП и неколкократно е бил кандидат за кмет на Пловдив. Георги Гергов е основен акционер в "Международен панаир Пловдив“ АД, където капиталът е разпределен между неговата "Пълдин Туринвест“ АД (50,36%), Община Варна (29%), държавата чрез министъра на икономиката (20,63%) и други акционери (0,01%). Друг виден член на ложата е Сотир Цацаров  бивш главен прокурор и настоящ председател на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество /КПКОНПИ/. Подобна обвързаност поставя под въпрос както решенията, така и действията на гореизброените господа, както и целите, които преследват.
 
Никой от тях официално не е декларирал членството си в масонската ложа, както  изисква законът. Чл. 195а от Закона за съдебната власт гласи, че "всеки съдия, прокурор и следовател, членовете на Висшия съдебен съвет, главният инспектор и инспекторите от Инспектората към Висшия съдебен съвет в едномесечен срок от встъпване в длъжност подават пред съответната колегия на Висшия съдебен съвет декларация за всички свои дейности и членства в организации, включително тайни и/или неформални организации и общества, юридически лица с  нестопанска цел и в граждански дружества или обединения по образец, утвърден от Висшия съдебен съвет. При промяна се подава декларация за коригиране на декларираните обстоятелства в едномесечен срок от настъпването на промяната. Законът не забранява членство в тайни общества, но след като всички тези държавни служители държат членството си в тайна, редно е да попитаме чии интереси обслужват – тези на обществото или нечии други. 
 
И дали при тези зависимости евентуалните нарушения на някой "зидар" няма да бъдат прикривани от неговите "братя"? Ако проследим професионалните биографии на част от изброените членове на ложата "Слънце Ориент", можем да направим извод , че членството в пловдивската версия на P2 осигурява своеобразен имунитет, който очевидно далеч надхвърля този на депутатите и магистратите. Показателен за това е скандалът ЦУМ-гейт, който разкри близките връзки между Георги Гергов и тогавашният главен прокурор и настоящ шеф на КПКОНПИ Сотир Цацаров. В интервю пред Люба Кулезич, Цацаров отрече да членува в масонска ложа, но веднага след това омаловажи значението на подобно членство , приравнявайки го с участие в ловно-рибарска дружинка. В случая обаче не става дума за ловна дружинка, а за тайно общество с неясни цели и зависимости. Овладяването на ключови позиции в държавата на членове на една и съща тайна организация поставя под заплаха националната сигурност на държавата. А Ваша отговорност е да я пазите?

 

Масонът Пламен Узунов (1)
Масонът Пламен Узунов (2)
Масонът Пламен Узунов (3)
Масонът Пламен Узунов (4)
Масонът Пламен Узунов (5)
Масонът Пламен Узунов Източник: ПИК

 

Още от "Разкрития"

ДАНС: Установена е една комуникация на Асен Василев със Стефан Димитров, той пък запознал Банкова с Коцев

Не е вярно, че служител на ДАНС е свързал Банкова със Стефан Димитров, нито че агенцията покровителства наркотрафик, каза Тончев в отговор на въпрос от депутатите

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени