Министерството на отбраната започна ударно да разпродава имоти

Ироничното е, че тази дейност по разпродаване на ценни имоти е поверена на зам.-министъра на отбраната Александър Методиев Петков

Министерство на отбраната
Министерство на отбраната Източник: Zonanews

Терен с площ 153 дка в местността Кокалу край Несебър, обозначен като "брегова батарея", вади на търг Министерството на отбраната с аргумента, че съоръжението е с отпаднала за отбраната ни необходимост.

 

Публичните книжа показват, че процедурата за продажбата трябва да започне до 30 май т.г. В сайтовете за недвижими имоти могат да се намерят няколко оферти в същата местност, като за един от тях -с площ 730 кв. м, е посочена цена от  80 000 евро, съобщава Монитор.

 

Списъкът с непотребните и нарочени за продажба имоти на МО включва 100 обекта, сред тях са две запасни летища в района на Бяла Слатина, два автодрума в района на Балчик, три мобилизационни бази край селата Троян/Симеоновградско/, Християново и Калояновец /Старозагорско/.

 

Включени са и няколко обекта с внушителни размери от по близо 200 дка в различни региони, като най-голям е в землището на монтанското село Габровница /468 дка/, посочен като незастроен район. През втората половина на годината предстои да бъдат продадени 4 обекта /магазини/ в столичните квартали "Люлин", "Полигона" и "Обеля", показва прегледът на списъка.

Ироничното е, че тази дейност по разпродаване на ценни имоти е поверена на зам.-министъра на отбраната Александър Методиев Петков. Zonanews пропомня, че Петков е заместник на Стефан Янев, с ресор "икономически блок". Припомняме, че Александър Методиев Петков е крайно проблемен в своята бизнес активност в миналото - неговата първа фирма за инвестиционно посредничество е с отнет лиценз за дейност.

 

Александър Методиев Петков
Александър Методиев Петков Източник: МО

През 1999 г.  Петков е председател на Съвета на директорите, изпълнителен директор и брокер на ценни книжа в Инвестиционен посредник "Улпия Секюритис"АД. С Решение № 64-ИП от 27.10.1999 г. Комисията по ценните книжа и фондовите борси ОТНЕМА разрешението за извършване на дейност като инвестиционен посредник на "Улпия секюритис"АД, гр. София. Александър Петков обжалва, но с Решение № 4358/14.05.2004 г. Върховният административен  съд на Република България оставя в сила Решение № 64-ИП от 27.10.1999 г. на Комисията по ценните книжа и фондовите борси. 

Още от "Разкрития"

Украинското военно разузнаване обвини руските специални служби за атаката в Подмосковието

Кремълският тиранин започна кариерата си с това и иска да я завърши със същите престъпления срещу собствените си граждани, каза Андрей Юсов, представител на ГУРМО

Прочетете повече прочетете повече

Руското разузнаване се съвзема след масовото експулсиране на руски шпиони през първата година от войната в Украйна

Военното разузнаване ГРУ, Федералната служба за сигурност и външното разузнаване СВР фатално подцениха способността и волята на Украйна да се съпротивлява

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени