"Миротворец" включи и председателя на "Възраждане" Костадин Костадинов в списъка с враговете на Украйна

През 2022 г. за действия, насочени срещу националната сигурност на Украйна, той е задържан в Одеска област от украинските специални служби, пише в сайта "Миротворец"

Костадин Костадинов, Възраждане
Костадин Костадинов, Възраждане Източник: Zonanews

Лидерът на ”Възраждане” Костадин Костадинов влезе в черния списък с неприятели на Украйна - "Миротворец". Описан е по следния начин: "Руски агент на влияние в България. Провокатор, лъжец, политически мошеник и популист. Участва в информационно-пропагандни специални операции на Русия срещу Украйна и България. Сътрудничи с руския агресор по време на войната срещу Украйна, коварно започната от фашистка Русия".

 

Сайтът Миротворец добави Костадин Костадинов в базата си данни
Сайтът Миротворец добави Костадин Костадинов в базата си данни Източник: Скрийншот/сайт Миротворец

"Манипулира обществено значима информация в интерес на руския агресор. Целенасочени действия, насочени към унищожаване на доказателства за извършване на престъпления от руския агресор, създадени от него терористични организации и съучастници на режима в Кремъл срещу Украйна и нейните граждани. Прякор: Костя Копейкин (прякорът е получен през 2018 г. за продажност и проруски настроения). Костадин Костадинов, лидер на българската популистка партия "Възраждане", говори в подкрепа на Москва. Той настоява за излизане на България от НАТО и Европейския съюз (ЕС)", пише още сайтът "Миротворец".

 

"През 2022 г. за действия, насочени срещу националната сигурност на Украйна, той е задържан в Одеска област от украинските специални служби. След извършване на необходимите следствени действия и документиране на фактите за антиукраинска дейност, Костадинов беше позорно експулсиран от Украйна със забрана да я посещава за срок от 10 години", пише още там.

 

"През 2023 г., следвайки инструкции от Москва, с цел унищожаване на доказателства за престъпленията на Русия и нейните граждани, участва в московска спецоперация за дискредитиране на "Миротворец" в България", завършва описанието на председателя на проруската партия "Възраждане".

Още от "Разкрития"

The Insider: Бивш руски военен и съпругата му от ГРУ са организирали саботажи в натовски държави, вкл. България

Подразделение № 29155 на ГРУ е организирало бомбени атентати в страни от Европейския съюз от 2011 г. насам, а първата диверсия е извършена в склад в България

Прочетете повече прочетете повече

Теменужка Петкова: Документите, показани от групата "Българските елфи", нямат нищо общо с Пътната карта за изграждането

Бившият министър отхвърли и тезата, че с изграждането на тръбата България била обслужила интересите на Русия за заобикалянето на Украйна при преноса на газ, което е позволило на Путин да нападне Киев

Прочетете повече прочетете повече

ДАНС: Установена е една комуникация на Асен Василев със Стефан Димитров, той пък запознал Банкова с Коцев

Не е вярно, че служител на ДАНС е свързал Банкова със Стефан Димитров, нито че агенцията покровителства наркотрафик, каза Тончев в отговор на въпрос от депутатите

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени