Московско варварство - руското военно командване не е предупредило дори собствените си войници и те са били пометени от приливната вълна на взривената ВЕЦ "Каховка"

Това съобщи CNN

Приливната вълна след разрушаването на ВЕЦ "Каховка"
Приливната вълна след разрушаването на ВЕЦ "Каховка" Източник: Скрийншот видео кадър

Украински военни са станали свидетели как водният поток помита руските окупатори на левия бряг на Днепър в резултат на руската бомбардировка на водноелектрическата централа Каховка, предаде CNN.

 

В коментар за телевизионния канал офицерът от въоръжените сили на Украйна капитан Андрей Пидлисни каза, че когато язовирната стена се е срутила рано сутринта във вторник, "никой от руската страна не е могъл да избяга".

 

Всички позиции на нашествениците са били наводнени. Украинските военни смятат, че Русия умишлено е взривила язовира - за да предотврати контранастъплението на въоръжените сили на Украйна на юг. Инцидентът е довел до големи загуби в редиците на руската армия.

 

Руското военно командване не е предупредило дори собствените си войници за взривяването на язовира, за да запази елемента на изненада за Украйна. "Вражеските позиции също бяха наводнени точно на брега на реката. Трябва да разберете, че вражеските позиции не са само окопи , но и обикновени къщи на цивилни, където са се настанили руските войници", разкри украинският военен.

 

Масовите евакуации продължават днес в Южна Украйна след частичното разрушаване на язовирната стена на Каховската ВЕЦ, което доведе до наводнение на много места по поречието на река Днепър. Москва отрича да има нещо общо с разрушаването на стената.

Още от "Разкрития"

ДАНС: Установена е една комуникация на Асен Василев със Стефан Димитров, той пък запознал Банкова с Коцев

Не е вярно, че служител на ДАНС е свързал Банкова със Стефан Димитров, нито че агенцията покровителства наркотрафик, каза Тончев в отговор на въпрос от депутатите

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени