Над 100 трансфера на криптовалута направили терористите от групировката "Хамас" чрез Nexo на Антони Тренчев

По-рано днес и говорителят на  главния прокурор Сийка Милева също загатна за подобно нещо

Ракетни установки на Хамас
Ракетни установки на Хамас Източник: AFP

Партньорски служби са установили, че българите от Nexo поддържали контакти с мъж, за когото  било известно, че пере пари на терористичната организация "Хамас", съобщи "24 часа". Това бил мъж на име Махмуд Мохамед.  За него било известно, че е един от хората, през които "Хамас" прикривала активите си в криптовалута. 

 

Според хората от службите били установени близо 100 случая на трансфер на криптовалута, за които се смята, че са свързани с радикалната групировка.    

 

По-рано днес и говорителят на  главния прокурор Сийка Милева също загатна за подобно нещо. "Клиент, който е ползвал платформата Nexo, е официално обявен за лице, което е финансирало терористични актове", каза тя.

 

Акцията срещу платформата, която търгува с криптовалути и е управлявана от София, започна рано днес.  Съосновател и лице платформата е бившият депутат от Реформаторския блок Антони Тренчев, който е близък приятел на настоящия депутат от ПП Настимир Ананиев.  

Още от "Разкрития"

The Insider: Бивш руски военен и съпругата му от ГРУ са организирали саботажи в натовски държави, вкл. България

Подразделение № 29155 на ГРУ е организирало бомбени атентати в страни от Европейския съюз от 2011 г. насам, а първата диверсия е извършена в склад в България

Прочетете повече прочетете повече

Теменужка Петкова: Документите, показани от групата "Българските елфи", нямат нищо общо с Пътната карта за изграждането

Бившият министър отхвърли и тезата, че с изграждането на тръбата България била обслужила интересите на Русия за заобикалянето на Украйна при преноса на газ, което е позволило на Путин да нападне Киев

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени