Назначават за главен юрист на "Напоителни системи" уволнен за злоупотреби

Въпреки това новият изпълнителен директор на Напоителни системи Димо Чопков изпраща заповед за назначаване на Чалъков в София

Напоителни системи
Напоителни системи Източник: Напоителни системи сайт

Марин Аврамов, Afera.bg

Заповед
Заповед

 

Николай Чалъков е освободен за извършени злоупотреби по времето, когато е бил управител на клон Тополница. По-късно е освободен и от Централно управление с решение на Съвета на директорите, поради непредставянето на необходимите за заемането на длъжността документи.

 

Въпреки това решение новият изпълнителен директор на Напоителни системи Димо Чопков изпраща заповед за назначаване на Чалъков в София клон като главен юрист, вероятно с надеждата да скрие от Съвета на директорите известният сред колегите си като постоянен клиент на прокуратурата – Николай Чалъков.

 

В София клон коментират, че в миналото, когато Чалъков е бил финансов контрольор на клона е извършвал присвоявания на средства от доставена вода за напояване, без да има сключени договори с "Напоителни системи". Всички служители са потресени от скандалното назначение и недоумяват как новото ръководство, вместо да мисли как да изплати заплатите и да покрие всички други разходи на дружеството, всекидневно назначава свои хора, което задълбочава все повече тежкото финансово състояние.

 

За пореден месец служителите не си получават заплатите на време и не е ясно дали изобщо ще ги получат скоро. Освен това новото ръководство сключва договори с външни фирми под прага на Закона за обществените поръчки за дейности, за които в дружеството има цели отдели, на които се плащат заплати. Притеснение буди и липсата на график за работа от разстояние. Лишено от всякаква логика е да стоят в една стая по 5-6 човека при непрекъснато увеличаващата се бройка на заразени с Ковид в страната.

 

Както е известно средната възраст на работещите в предприятието е доста висока. Това са хора, попадащи в рисковата група. В дружеството работят и служители преболедували онкологични заболявания и такива, които все още се лекуват. Хората коментират, че са притеснени от неспазването на заповедта на здравния министър във връзка с епидемичната обстановка и в случай, че има разпространение на Ковид сред служителите ще държат отговорно новото ръководство на "Напоителни системи".

Документ МВР
Документ МВР

Констативен протокол
Констативен протокол

Констативен протокол, стр.2
Констативен протокол, стр.2

Документ Напоителни системи
Документ Напоителни системи




 

Още от "Разкрития"

ДАНС: Установена е една комуникация на Асен Василев със Стефан Димитров, той пък запознал Банкова с Коцев

Не е вярно, че служител на ДАНС е свързал Банкова със Стефан Димитров, нито че агенцията покровителства наркотрафик, каза Тончев в отговор на въпрос от депутатите

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени