Николай Малинов от Движение "Русофили" се е срещал с руски военнопрестъпници от държавата-терорист Русия

Точно преди три години Малинов беше задържан и обвинен от прокуратурата в шпионаж в полза на руски организации

Николай Малинов се среща с един от главните руски военнопрестъпници Сергей Лавров
Николай Малинов се среща с един от главните руски военнопрестъпници Сергей Лавров Източник: НД "Русофили"

Лидерът на движение "Русофили" се е срещнал в края на миналата седмица в Москва с външния министър на Русия и военнопрестъпник Сергей Лавров. Това е втора среща между двамата в рамките на месец, се казва в съобщение на сайта на движението.

 

Тема на разговора, според съобщението на сайта на руски език, са били възможностите на русофилските организации да съдействат за формирането на позитивен имидж на Русия и развитието на "народна дипломация". Тази тема се обсъжда след като пред април, два месеца след като нападна Украйна, Русия включи България в списъка на неприятелските държави.

 

Точно преди три години Малинов беше задържан и обвинен от прокуратурата в шпионаж в полза на руски организации. Тъй като делото не е внесено в съда в продължение на 18 месеца, през март тази година е отпаднала наложената на Малинов парична гаранция от 50 хил. лв., както и забраната да пътува в чужбина. Заседание то делото срещу него е насрочено за четвъртък в Софийския градски съд, за да бъдат разпитани свидетели.

 

В Москва Малинов се е срещал и с ръководители на фонда "Русский мир" (Руски свят) Владимир Кочин, с когото е обсъждал "задълбочаване на културните, духовните и човешките контакти в условията на санкции". През юли фондацията попадна в списъка на физическите и юридически лица, включени в седмия пакет от санкции, които Съветът на Европейския съюз наложи на Русия заради инвазията й в Украйна.

 

Срещи на Николай Малинов в столицата на държавата-терорист Русия
Срещи на Николай Малинов в столицата на държавата-терорист Русия Източник: НД "Русофили"

С заместник-председателя на окупационния Съвет на министрите на временноокупираната Република Крим и постоянен представител при Президента на РФ Георги Мурадов, който също е в санкционния списък на ЕС, са обсъждани връзки между населени места и градове от България и окупирания от Русия украински полуостров.

 

Малинов е имал срещи и с представители на партията на Путин "Единна Русия" и на "Россотрудничество" - организацията, обединяваща руските културни центрове зад граница, чийто председател преди време беше сегашният посланик на Москва в София Елеонора Митрофанова.

Още от "Разкрития"

Откраднал ли е Ахмед Доган 30 милиона лв. от ББР? В схемата с кредита на Гайтански става дума за най-елементарна кражба

На 31.03.2021г. "Кристална вода" АД погасява задължението на "ТЕЦ Варна" АД към ББР в размер на 26.7 млн. лева. Към онзи момент Ахмед Доган е мажоритарен собственик 

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени