Николай Василев - съдружник с дясната ръка на изгонения като заплаха за националната сигурност Денис Ершов

Никола Янков беше вицепрезидент на "Нафтекс България Холдинг" - българската компания на Денис Ершов

Николай Василев, Никола Янков и Денис Ершов
Николай Василев, Никола Янков и Денис Ершов Източник: Zonanews
Предложеният от Слави Трифонов за министър-председател Николай Василев се оказва с доста съмнителни бизнес връзки. Проверка в Търговския регистър разкрива, че той е съдружник и член на Съвета на директорите в основната си фирма "Експат Капитал" заедно с Никола Янков.
 
Никола Янков
Никола Янков Източник: Експат Капитал

Николай Василев е съдружник с човека на Денис Ершов - Никола Янков
Николай Василев е съдружник с човека на Денис Ершов - Никола Янков Източник: Zonanews

За повечето българи вероятно лицето Никола Янков е напълно неизвестно. Ние, които не сме забравили какво се случи точно преди 20 г. ще си спомним, че тогава беше първата вълна на това, което днес се опитват да ни пробутат като "втора цедка". Т.н. "юпита". Пак бяха хвалби кой какво е учил и завършил, пък колко езика знае, къде на Запад е работил и все в този ред. Усещането днес е за "deja vu". Та покрай тези орди от "юпита", несъкрушимото българско задкулисие пласира свои знакови представители.
 
Никола Янков е управител на фирмата Нафтекс на Денис Ершов
Никола Янков е член на УС  и изп. д-р на фирмата "Нафтекс петрол" на Денис ЕршовИзточник: Zonanews

Един от тях беше Никола Янков, който в началото на септември 2001 г. стана зам.-министър на икономиката. Беше инсталиран в правителството на Сакскобурготски директно от позицията на вицепрезидент на "Нафтекс България Холдинг" и изпълнителен директор на "Нафтекс петрол". "Нафтекс България Холдинг" беше българската компания на Денис Ершов. Кой е Денис Ершов ли? Днес той е покойник, почина през 2017 г. Ершов заедно с Майкъл Чорни беше изгонен от Национална служба "Сигурност" преди 20 години от страната за действия, застрашаващи националната сигерност. Беше изгонен за същото, за което ДАНС изгони през септември 2019 г. ген. Леонид Решетников и олигарха Константин Малофеев. Ироничното е, че тогава директор на НСС беше днешният депутат от ДБ и съпредседател на коалицията Атанас Атанасов. 
 
Денис Ершов
Денис Ершов Източник: Блиц
Е, с този човек днес Николай Василев е съдружник и го готвят за премиер. А той се похвали, че никога не е бил по-готов за тази позиция. Не ви ли се струва, че някой се гаври нагло и безсрамно с нас? И докога ще минават едни и същи просташки и елементарни селски номера?

Още от "Разкрития"

ДАНС: Установена е една комуникация на Асен Василев със Стефан Димитров, той пък запознал Банкова с Коцев

Не е вярно, че служител на ДАНС е свързал Банкова със Стефан Димитров, нито че агенцията покровителства наркотрафик, каза Тончев в отговор на въпрос от депутатите

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени