Отровиха съпругата на началника на украинското военно разузнаване

Мариана Буданова е в болница след увреждане на здравето й с тежки метали

Мариана Буданова и Кирил Буданов
Мариана Буданова и Кирил Буданов

Съпругата на началника на Главното управление по разузнаването към МО на Украйна (ГУРМО) ген. Кирил Буданов, Мариана, е била отровена с тежки метали. Жената е в болница. Това съобщава интернет изданието Бабел, което се позовава на свои източници в ГУРМО. След продължително влошаване на здравословното й състояние тя е хоспитализирана.

 

"Сега курсът на лечение приключва, след това продължава контролът на лекарите", е заявил източникът в ГУРМО, който е потвърдил, че съпругата на ген. Буданов е диагностицирана с увреждане от тежки метали.

 

"Тези вещества не са нещо, което се използва в ежедневието и военните дела по никакъв начин. Тяхното присъствие може да показва умишлен опит за отравяне на конкретен човек", отбелязват от разузнавателната служба.

 

Източници на изданието потвърдиха, че срещу ген. Кирил Буданов с аправени многократни опити за убийство както преди, така и след мащабната инвазия на Русия в Украйна. В момента тече разследване на вероятния опит за убийство на съпругата на ръководителя на ГУРМО, отбеляза изданието.

Още от "Разкрития"

Срив на руската космическа програма: Ръководителят на "Роскосмос" се оплака от загубата на всички западни партньори

САЩ са увеличили броя на изстрелванията с 3,8 пъти, до 108 миналата година. Китай изпревари Русия повече от три пъти - миналата година е извършил 63 изстрелвания

Прочетете повече прочетете повече

Washington Post: Кремъл провежда специална операция за дискредитиране на Зеленски

Търсена е още дискредитация на военното и политическото ръководство на Киев, разцепване на украинския елит, деморализиране на украинските войски и дезориентиране на украинското население"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени