Палачите от Буча! Идентифицираха част от руските военни престъпници, извършили клането в предградието на Киев (СНИМКИ, ВИДЕО)

Оказва се, че те са от 155-та бригада морска пехота от Тихоокеанския флот на Русия

Михаил Гасков с други убийци на мирни украинци от 155-бригада на морската пехота
Михаил Гасков с други убийци на мирни украинци от 155-бригада на морската пехота Източник: Скрийншот/Youtube

Разследващи журналисти от украинския проект "Слідство.Info" идентифицираха част от военните престъпници, извършили зверствата в украинския град Буча. Това съобщава сайтът Цензор.НЕТ. 

 

Оказва се, че те са от 155-та бригада морска пехота от Тихоокеанския флот на Русия. По данни на разследващите, именно войници и сержанти от тази бригада са извършителите на военните престъпления в Буча, Ирпен и Гостомел. 155-та бригада от Владивосток - окупаторите са пропътували 9 000 км, пресекли са цял континент, за да дойдат в мирна Украйна и да убиват и насилват нейните жители. 

 

Ето имената и лицата на част от военните престъпници, извършили зверството в Буча:

 

Михаил Ткач
Михаил Ткач Източник: Скрийншот/Youtube

 

Михаил Ткач и приятелката му
Михаил Ткач и приятелката му Източник: Скрийншот/Youtube


Матрос Михаил Ткач, 20 г., роден във Владивосток, през 2017 г. е завършил училище. Подписал е контракт, след като е призован в армията. На страницата си в руската социална мрежа "ВКонтакте" той заплашва украинец: "Носи си пластмасовия паспорт, за да може да те позная, сред онези двеста, които очистих. За спомен ще ти отрежа ухото и ще го взема със себе си". 

 

Алексей Гасков, 20 г. Роден в Бурятия, завършил училище там, призован в армията.

 

Алексей Скулкин
Алексей Скулкин Източник: Скрийншот/Youtube
Олга Скулкина
Олга Скулкина Източник: Скрийншот/ВКонтакте

Старши сержант Алексей Скулкин, 33 г. Служи в руската армия от 15 години. Има жена и син. През 2016 г. е бил в Сирия, където руската армия поддържаше престъпния режим на Башар Асад. 

 

Александър Черепахин и съпругата му
Александър Черепахин и съпругата му Източник: Скрийншот/Youtube

Старши матрос Александър Черепахин, 28 г. След завършване на основното училище завършва техникум по електрозаваряване. След това постъпва на служба в руската армия. Също е участвал в убийствата на мирни жители в Сирия. Има жена и четиригодишна дъщеря.

 

Андрей Килдишов
Андрей Килдишов Източник: Скрийншот/TikTok

Андрей Килдишов, 20 г. Роден в гр. Находка, Приморски район, Далечния изток. Завършил училище и колеж, след което постъпил в армията. Килдишов е Тиктокър. Майка му е учител в детска градина или училище. Възхвалява Сталин с плакати "Спасибо деду за победу" (Благодаря на дядо за победата).

 

Майката на Андрей Килдишов възхвалява Сталин
Майката на Андрей Килдишов възхвалява Сталин Източник: Скрийншот/Youtube

Матрос Денис Колдашов, 26 г. Роден и израсъл също в Приморския регион, учил в техникум за автомеханик. След това постъпил в армията. През 2016-2017 е воювал в Сирия. Има жена и петгодишна дъщеря. Докато съпругът й убива мирни украинци, съпругата му се хвали в социалните мрежи, че е на шопинг с приятелки. 

 

Старши сержант Максим Коновалов, 36 г. Роден и израсъл в Томска област, учил за счетоводител. От 2003 г. служи в руската окупационна армия. Също е бил в Сирия. Има жена, дъщеря и син. 

 

Старши матрос Михаил Маметиев, 32 г. По образование е тракторист. През 2010 г. постъпва на служба в руската армия. Както повечето от това подразделение е бил в Сирия през 2016 г. Има жена и малолетна дъщеря. 

 

През тези 40 дни на войната, която Русия води срещу Украйна, 155-та тихоокеанска бригада е загубила около половината от личния си състав. Но мнозинството от идентифицираните окупатори неотдавна са били онлайн в профилите си в социалните мрежи и или са с евърнали в Русия, или са ранени и се намират в болница. 

Още от "Разкрития"

Британското разузнаване: Москва наема гангстери и крайнодесни екстремисти за извършване на диверсии на Запад

От гледна точка на щетите досега случващото се е незначително, но от гледна точка на тактиката е много сериозно, защото са станали много по-безразсъдни

Прочетете повече прочетете повече

Киев разкри мрежа от агенти, планирали убийството на президента Зеленски, шефа на СБУ Малюк и на ГУРМО Кирил Буданов

Съобщава се, че една от задачите на разузнавателната мрежа е била да търси екзекутори сред военните, близки до сигурността на президента, способни да вземат Зеленски за заложник и след това да го убият

Прочетете повече прочетете повече

The Insider: Бивш руски военен и съпругата му от ГРУ са организирали саботажи в натовски държави, вкл. България

Подразделение № 29155 на ГРУ е организирало бомбени атентати в страни от Европейския съюз от 2011 г. насам, а първата диверсия е извършена в склад в България

Прочетете повече прочетете повече

Теменужка Петкова: Документите, показани от групата "Българските елфи", нямат нищо общо с Пътната карта за изграждането

Бившият министър отхвърли и тезата, че с изграждането на тръбата България била обслужила интересите на Русия за заобикалянето на Украйна при преноса на газ, което е позволило на Путин да нападне Киев

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени