Пентагонът: Русия е загубила в Украйна хиляди лейтенанти и капитани, стотици полковници и много генерали

Високопоставеният чиновник от МО на САЩ добавя, че към момента Русия не е успяла да унищожи нито една система HIMARS

Пентагонът
Пентагонът Източник: РИА Новости

За периода на пълномащабната руска инвазия в Украйна, Москва е загубила хиляди лейтенанти и капитани, стотици полковници и много генерали. Това съобщи CNN като се позовава на високопаставен представител на Министерството на отбраната на САЩ.

 

Медията уточнява, че по американски оценки, Русия е изпратила за инвазията в Украйна почти 85 % от своята боеспособна армия. 

 

"По думите на високопоставения чиновник, украинците "атакуват руските командни пунктове, складове с боеприпаси, обекти на ПВО, радиолокационни и свързочни възли, а така също позиции на руската далекобойна артилерия", подчертават журналистите. 

 

Пентагонът калкулира, че руските окупатори както и преди изстрелват десетки хиляди артилерийски снаряди всяко денонощие, но те няма да могат да продължават да правят това много дълго, тъй като са изразходвали много от своите високоточни боеприпаси, поради което атаките им стават все "по-глупави". 

 

Високопоставеният чиновник от МО на САЩ добавя, че към момента Русия не е успяла да унищожи нито една система HIMARS, но рано или късно ще им "провърви" и те "ще постигнат нещо в даден момент". 

Още от "Разкрития"

ДАНС: Установена е една комуникация на Асен Василев със Стефан Димитров, той пък запознал Банкова с Коцев

Не е вярно, че служител на ДАНС е свързал Банкова със Стефан Димитров, нито че агенцията покровителства наркотрафик, каза Тончев в отговор на въпрос от депутатите

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени