Пентагонът: Русия лъже, че е използвала лазерно оръжие в Украйна

Кърби заяви, че американските войници ще продължат да обучават украински военни в цяла Европа

Лазерно оръжие
Лазерно оръжие Източник: Telegram

Говорителят на Пентагона на САЩ Джон Кърби заяви в петък, че Пентагонът не е видял доказателства за използване на лазерно оръжие от руснаците в Украйна, въпреки твърденията на Москва, че използва ново поколение мощни лазерни оръжия във военната операция.

 

Освен това говорителят подчерта, че Москва "изостава значително" от военния си план в източната част на Украйна, като нарече напредъка на операцията в Донбас "постепенен" и "бавен", тъй като украинските войници продължават да "дават отпор". 

 

Кърби заяви, че американските войници ще продължат да обучават украински военни в цяла Европа.

 

Преди дни украинският държавен глава подчерта по повод руските твърдения, че са използвали подобно "чудо-оръжие".

 

"В пропагандата на нацистка Германия е имало такъв термин "вундервафе" - чудо-оръжие. "Колкото по-ясно става, че те нямат шансове да спчелят тази война, толкова повече се увеличават пропагандистките разговори за чудо-оръжието, което било толкова мощно, че да обезпечи прелом във войната. И ето, че виждаме, как на третия месец на пълномащабната война Русия търси да открие своето "вундервафе". Лазерно чудо-оръжие. Това е абсолютно свидетелство за пълния провал на руското нашествие", отбеляза Зеленски. 

Още от "Разкрития"

ДАНС: Установена е една комуникация на Асен Василев със Стефан Димитров, той пък запознал Банкова с Коцев

Не е вярно, че служител на ДАНС е свързал Банкова със Стефан Димитров, нито че агенцията покровителства наркотрафик, каза Тончев в отговор на въпрос от депутатите

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени