Почти всички затворници, доведени от частната компания "Вагнер" в Украйна, са били избити от украинците

Участието на затворници във войната в Украйна бе потвърдено наскоро и от руската пропаганда

Руски затворници
Руски затворници Източник: Telegram

Почти всички затворници от две руски изправителни колонии, който са били рекрутирани от частната военна компания "Вагнер", за да воюват в Украйна, са загинали. Това съобщава руският Телеграм канал "Важни истории". По данни на изданието, става дума за около 200 души. 


На практика всички рекрутирани, за да учистват в агресията в Украйна затворници от ИК-6 "Обухово" (изправителна колония № 6) в Санкт Петербург, са били ликвидирани в Украйна, съобщава изданието като се позовава на разговори с техните роднини. Пак по техни данни, живи са останали само двама - единият е в кома, а другият е загубил и двата си крака. 

 

Източник на изданието от ИК-7 "Панковка" (изправителна колония "Панковка" във Велики Новгород) е разказал, че почти всички затворници, които са били ангажирани от ЧВК "Вагнер" да се бият в Украйна, също за загинали. 

 

Участието на затворници във войната в Украйна бе потвърдено наскоро и от руската пропаганда. По ТВ "Россия 1" бе показан фрагмент от предаването "Бесогон ТВ", в което Никита Михалков разказва за "геройски" загиналия на 14 юли в Украйна затворник от ИК-7 "Яблоневка" в Санкт Петербург Константин Тулинов. Според изданието, криминалът Тулинов е бил помилван посмъртно, а на роднините му са изплатени полагащите им се пари в случай на неговата смърт. 

Още от "Разкрития"

ДАНС: Установена е една комуникация на Асен Василев със Стефан Димитров, той пък запознал Банкова с Коцев

Не е вярно, че служител на ДАНС е свързал Банкова със Стефан Димитров, нито че агенцията покровителства наркотрафик, каза Тончев в отговор на въпрос от депутатите

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени