Погром за окупатора - Русия е загубила във войната срещу Украйна около половината от танковия си парк

Според мониторинговата група Oryx, общият брой на загубите на руска техника е почти 9100 единици

Унищожена руска бойна техника-танкове
Унищожена руска бойна техника-танкове Източник: Telegram

От началото на пълномащабното нахлуване в Украйна Русия е загубила 1688 танка – и това са само документираните загуби на военно оборудване. Това съобщи мониторинговата група Oryx, цитирана от CNN.

 

Според мониторинговата група, от тези загубени 1688 танка - 1000 са унищожени, 544 са пленени от украински защитници, 79 са повредени, а 65 са изоставени от руските военни.

 

Според военния анализатор на Oryx Якуб Яновски тези статистики включват само онези съоръжения, за унищожаването на които има фото- или видео доказателства.

 

Яновски отбеляза, че реалният брой може би е около 2000 танка. Украинският Генералният щаб съобщава, че към 9 февруари Руската федерация е загубила 3255 танка.

 

"Русия започна войната с около 3000 танка на въоръжение... следователно има голяма вероятност Русия да е загубила половината от използваемите танкове", добавя Яновски.

 

Според него преди началото на войната Москва е разполагала с около 4000 танка в резерв. Много от тях обаче съществуват само "на хартия". По този начин, дори да се предположи, че всички те могат да бъдат поправени, Руската федерация пак губи около 30% от предвоенните си танкови сили, твърди експертът.

 

Според мониторинговата група Oryx, общият брой на загубите на руска техника е почти 9100 единици. Общите загуби на Украйна възлизат на 2 934 единици оборудване.

Още от "Разкрития"

Британското разузнаване: Москва наема гангстери и крайнодесни екстремисти за извършване на диверсии на Запад

От гледна точка на щетите досега случващото се е незначително, но от гледна точка на тактиката е много сериозно, защото са станали много по-безразсъдни

Прочетете повече прочетете повече

Киев разкри мрежа от агенти, планирали убийството на президента Зеленски, шефа на СБУ Малюк и на ГУРМО Кирил Буданов

Съобщава се, че една от задачите на разузнавателната мрежа е била да търси екзекутори сред военните, близки до сигурността на президента, способни да вземат Зеленски за заложник и след това да го убият

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени