Поне 10 въпроса, които никой журналист не задава на Нинова! А и тя няма да отговори честно - това би я сринало като политик

Тази жена наистина е изобретила капки за дебелоочие, до този извод води всяко нейно публично появяване

Корнелия Нинова в БНТ
Корнелия Нинова в БНТ
  • Сподели

Антон Тодоров

Тази сутрин Корнелия Нинова отново шестваше в една от телевизиите - в обществената БНТ. Държеше се арогантно, нагло, с демонстративно чувство за недосегаемост и силно токсично. И както винаги, всичко това опаковано в неистини, инсинуации, откровени безсмислици и глупости. Тази отровна пропагандистка смес беше повита в пелената на безсърдечна дезинформация, която Нинова стелеше неспир. Тази жена наистина е изобретила капки за дебелоочие, до този извод води нейното публично появяване. Сред иновативните си творения вероятно е добавила и препарат за масово оглупяване, който може би разпръсква преди да влезе в едно или друго телевизионно или радио студио. Стоящите срещу нея обсебено отказват да й задават важните въпроси, отказват да правят поне това, ако не да я заковат с факти и данни за професионалната, политическата и нейната бизнес кариера през последните над 25 години. 

"Вие не сте неизвестен човек", казваше във филма "Опасен чар" един от героите, пред когато измамикът, изигран от Тодор Колев, се оправдаваше, че си е загубил паспорта и добавяше в отговор: "Нее.., не съм неизвестен човек". Та и тук така - Нинова, ти не си неизвестна за българската публика, въпреки всички опити на платени клакьори, медийни точиларки на баници и тем подобни да те изкарат света вода ненапита. Да ти лъснат образа като все едно изваден току-що от медийната калайджийница. Сигурно един ден ще разберем колко от субсидията е потънала там, в плащания на ръка, под масата, над масата и на четири очи. Ще разберем как някои вещи в медийните акробатики Мадам-и карат луксозни джипове за 150 000 лева. Всичко ще се разбере, но ще е късно и българчетата пак ще казват: "Ама как стана така, пак ни излъгаха!". Излъгаха ви, защото никой не задава на Нинова достатъчно настоятелно, без умора и информирано поне следните 10 въпроса, на които ако тя отговори честно, то с политическата й кариера е свършено. Пазят я! Защо ли? Ами защото така са им наредили "офицерите на задкулисието".

Корнелия Нинова и Румен Овчаров
Корнелия Нинова и Румен Овчаров - тайните са им скъпи

Когато близки приятели на Р.Овч. настоятелно са го питали кой му е препоръчал Корнелия Нинова през 2005 г. за зам.-министър в мегаминистерството на икономиката и енергетиката в правителството на първата тройна коалиция, при това с ресор спецпродукция, ВПК, офсетни сделки и оръжейна търговия, Дългият инкасатор най-накрая признал: "Ченгетата!". Разказвал ми го е човек, който е от най-близкия кръг на Р.Овч, приятел от близо 30 години с него, на когото след дълги кандърми Р.Овч. изплюва камъчето. Нито Станишев, нито Дългият инкасатор са познавали Нинова. А и как да я познават, след като тя става член на БСП през 2003 г., а две години по-късно вече е кандидат зам.-министър на икономиката и енергетиката, а на лансиращите я задкулисни шефове не могат да откажат нито Станишев, нито Овчаров. Ето поне 10 въпроса и казуса, по които никой журналист не желае да пита Нинова:


1. Г-жо Корнелия Петрова Нинова, имате ли зависимости към задкулисни кръгове от бивши ченгета? Тези зависимости и ангажименти ли са в основата на определянето ви като зам.-министър, който отговаряше за много чувствителните сфери като оръжеен експорт, офсетни сделки, търговия със спецпродукция, търговски отношения с Москва в МИЕ в периода септември 2005 до март 2007? Коя е онази "невидима ръка" (но не по Адам Смит), която ви движеше нагоре и ви опазваше, вкл. при особено скандални провали? 

Корнелия Нинова
Корнелия Нинова Източник: Zonanews

2. Вие самата имате ли ангажименти към някоя от днешните тайни служби и ако да, то тези анагжименти поемани ли са през 90-те години, когато сте определена от част от висшата седесарска върхушка да ръководите приватизацията на "Техноимпекс" и управлението на "Техноимпортекспорт"?


3. Често подчертавате, че не сте била член на СДС. Всеки достатъчно информиран знае, че това е така - да, не сте била. Но защо никой не ви пита, а и вие не отговаряте, когато аз съм ви питал, била ли сте от квотата на т.н. "безпартийни седесари", онази много приближена на част от седесарската върхушка група на спешно привлечени отвън лица, които бяха оторизирани да се занимават с най-апетитата част по времето на управлението на ОДС - приватизацията? Чудно е защо никой днес не говори за тази част от вашата кариера. Ама било казано достатъчно, ми отговарят неуки хора, вкл. сред гербери-аватари, които пречат на партията ГЕРБ да бъде достатъчно мощно острие в дезавуирането и политическото елиминиране на крайно вредната за България и българите Корнелия Нинова. 


4. Щадят ви, почти всички ви щадят, другарко Нинова, с много малки изключения (моя милост е сред тази малка група, която никога, по никакъв начин няма да се примири с вашето присъствие в политиката). Нека обясня в този контекст нещо много важно - разкриването на истинския облик на даден политик става като се събира, анализира и излага в синтезиран вид информация за неговото житие-битие през годините. Така хората разбират какви решения и с какви последици от тях е натоварена политическата "карма" на този или онзи политик. Политиката е процедура за вземане на решения. Анализът на този процес при всеки политик е много мощен метод да го "съблечеш", образно казано, да покажеш мисленето му, целите му, докъде може да стигне и има ли спирачки в мерзостта, например. Не случайно Гергов казваше, че въпросната "няма задна скорост". Това е страшно, то може да нанесе нечувани и невиждани беди на страната и народа ни. Да кажеш "стига сте ни занимавали с еди кой си казус за лицето Х", може да означава само две неща - или си много тъп, или си в завера, която трябва да щади съответното лице Х. Компраматериалите, които са изключително важна част от инструментариума за дезавуирането на истинския лик на един или друг политик, не се случват, откриват и анализират лесно. Не можете да очаквате един политик да приватизира по безобразен начин 10 предприятия, та да му ги припомняте по ред, за да не й "доскучае" на публиката. В случая имаме пример на крайно гнусна, натоварена с множество доказателства за аморалност и неприемливи практики РМД приватизация, наречена от народния фолклор "разбойническо-ментърджийска приватизация". Нинова е участвала в такава РМД приватизация. Това няма как да бъде изоставено, при всеки разговор с нея, то трябва да бъде разнищвано и припомняно - ежемесечно, ежедневно, ежечасно дори. Защото точно тази приватизация е като ДНК-то на българското задкулисие. Защо мисля така ли? Вижте какви други въпроси би трябвало да й се задават и ще разберете. 

Активи и валута кеш по сметки на Техноимпекс две седмици преди приватизацията
Активи и валута кеш по сметки на "Техноимпекс" две седмици преди приватизацията


5. Защо никой не я пита откъде са парите в размер на 70 000 $, с които е платена 10 % вноска по тази сделка. Нинова смята ли, че има каквото и да е основание да се кичи с определението "лидер на социална партия", след като е участвали в подобна сделка? Та РМД-то, на което е била главатар, е купило външнотърговското дружество за "жълти стотинки". Това е нещо, което българите не би трябвало да прощават - ограбването на труда им от комунистическата номенклатура и подставените им лица в някогашния СДС, които отдавна вече не са там. Въпросът, който никога не трябва да й се спестява е - морално ли е участието ви в тази приватизация, която собствената ви партия вече над 20 години определя като криминална и престъпна. Що за безобразие е никой да не задава този въпрос!

През октомври 1997 г. зам.-министър Христо Михайловски казва, че ще се приватизират всички задгранични дружества
През октомври 1997 г. зам.-министър Христо Михайловски казва, че ще се приватизират всички задгранични дружества. Сред тях са  и трите, в които е инсталирано нахалното семейство "Импексови" - "Техноимпекс, "Минералимпекс" и "Техноимпортекспорт"

6. Корнелия Петрова, трябва да ви питат до откат вие протеже ли сте била на Александър Тасев, седесарски зам.-министър на търговията и туризма, както и на Христо Михайловски, с прякор "Зетя" (беше зет на първия в парламентарната република Йордан Соколов), също зам.-министър в същото министерство.

Александър Тасев
Александър Тасев

Отговорът е "да", точно това са ви подводниците, чрез които сте била инсталирана на тази позиция - да приватизирате едно от кредитабилното с пари по сметки и каси външнотърговско дружество. И понеже сте била особено доверена, са ви поверили и част от управлението на друго ВТД - "Техноимпортекспорт" се нарича! И понеже сте била особено близка до седесарските първенци и са ви възлагали големи надежди да свършите работата в приватизационните мушенгии, са трудоустроили и вашия съпруг в Борда на трето външнотърговско дружество - "Минералимпекс"! Та това са факти, които трябва да бъда припомняни всеки пък, когато се появите, за да ръсите глупостите си публично, от телевизионните екрани. 

mitko rafailov ninov-mineralimpex
Митко Рафаилов Нинов е в Борда на "Минералимпекс"

7. Медийните събеседници на Нинова трябва да я питат и друго - редно ли е да сте изпълнителен директор на "Техноимпекс" и в същото време като шеф на РМД-то, което ще приватизира да получавате пари за закупуването на акции от името на началника на Бюрото на външнотърговското дружество в Триполи, което е най-въшкаво с пари - близо 500 000 $ e имало само там. И на когото съпругата е касиер-счетоводител - пак там, в Триполи.

Нинова е упълномощена от шефа на Бюрото в Триполи да купува акции за негова сметка и от негово име. С какви пари
Нинова е упълномощена от шефа на Бюрото на "Техноимпекс" в Триполи да купува акции за негова сметка и от негово име. С какви пари?

В телевизионно интервю твърдите, че дори онези 70 000 $ не били платени (по вече несъществуващата BIT). Тогава какво изобщо е платено, да попитам аз? А, да, "платени" са 630 000 $ с компенсаторни бонове! Та това е възможно най-дезавуиращия факт за истинската същност на един политик - да купуваш реални активи с хартийки, купени в пъти по-ниска цена. И след като си си надвил на масрафа, да се изтъпаниш и след 20 години да говориш колко лоша била приватизацията и как хората в България мизерствали. Това е чудовищно двуличие! И няма давност за него. Нищо друго не е нужно, само това е достатъчно да му се сложи неизтриваем "игнор" за участие в политиката на всеки политик, който си е позволил подобна мерзост! Представяте ли си човек, с подобни "таланти", да се докопа до министър-председателското място! Това ще е зла беда с национални размери!

630 000 долара от цената на Техноимпекс е платена с компенсаторки
630 000 долара от цената на "Техноимпекс" е платена с компенсаторки

8. Защо не се припомня на Корнелия Нинова, че беше отстранена като зам.-министър през 2007 г. заради съмнения за корупция. Да, тя е като тефлонизирана и се отърва, даже не я разследваха. И същите специалисти по политическото "тефлонизиране" я опазиха така, че да не изпадне от "фабриката за луксозни съдби" - съхраниха я, направиха я 2009 г. депутат и оттогава неотклонно аранжират нейното издигане, докато я инсталираха начело на БСП. Изпраха я, така да се каже в политически смисъл. Същински Стефан Софиянски в пола. Едно време Красимир Премянов обичаше да казва, че БСП е като стар влак - скърца, трака, друса, но винаги те доставя до желаната политическа "спирка". Та и с Нинова така. Тропосаха я на върха на БСП и оттам при тези способности за злодейства не ми се мисли какво още може да натвори. 


9. Никой не задава въпрос на Конелия Нинова за връзките й с шефа на Службата за външно разузнаване на Русия. За познавачите е ясно, че основният оперативен ресурс на СВР е в политическото направление и "работи" с БСП на възможно най-високото равнище - директорът на службата Сергей Наришкин демонстрира особена близост с лидера на партията Корнелия Нинова, която е регистрирана дори на снимки. България не е неутрална страна. България е член на НАТО и стратегически съюзник на САЩ. В руската военна доктрина НАТО е посочена като враг, ерго недопустимо е подобна близост с главата на руското външнополитическо разузнаване от човек, който има теоретичен шанс да бъде премиер (пази, Боже).

Нинова се среща в Москва със Сергей Наришкин, днес шеф на руското външнополитическо разузнаване
Нинова се среща в Москва със Сергей Наришкин, днес шеф на руското външнополитическо разузнаване

10. Нито един журналист не е подготвен да зацепи Нинова по основния документ на БСП, т.н. "Визия за България". Не го познават, дори не са го чели, камо ли да са го анализирали, не са способни да проведат критичен разговор с Нинова по безбройните бездни в него. А във "Визия за България“ виждаме една еклектично, демагогско и крайно популистко ниво на анализ на много важни казуси. Какво откриваме в този текст? 1/3 от него е изпълнена с политически тези, с които БСП загуби парламентарните избори през март 2017 г., 1/3 са откровени глупости, а останалата 1/3 са пропагандни клишета от ретроградни прокомунистически опорки. С този документ се търси идеологическо ребрандиране на БСП под формата на заемане на взаимоизключващи се позиции. Това може да бъде описано като идеологическо джендърство, като опит за смяна на политическия пол. Или си социалист, или си консерватор, а в някои свои политически тези и послания, които са реализирани във "Визия за България" забелязваме, че БСП дори стига до позиции, които са опасно близо до националистическия социализъм (или националсоциализм). Една от най-стряскащите характеристики на "Визия за България" е, че е написана така, сякаш страната ни е вън от ЕС. Текстът е пълен с крайно ретроградни идеи и предложения, които имат силен потенциал за разбиване на национални консенсуси. 

Нинова гласува за лишаването на държавата от дивидент в Техноимпекс
Нинова гласува за лишаването на държавата от дивидент в "Техноимпекс"


Ето това са поне 10 въпроса и казуса, по които ми се иска да чуя и видя поне един журналист да поговори солидно, подготвено и задълбочено с нея. Могат да я питат и защо е лишена държавата от дивидент, веднага след приватизацията на 67 % от "Техноимпекс", вкл. с гласа на Нинова в Общото събрание на дружеството, защо са сключвани договори с адвокати в Триполи, на които са плащани по 100 000 долара на година и в съдебни документи е казано, че липсват доказателства за целесъобразността на разходването на тези пари, както и липсват доказателства за свършена работа И още, и още въпроси, които никой не задава на Нинова. Ако падне давността, да знаете, че на тази ще й се види небето в овча кожа. Стига да има куражлии прокурори да разследват това блато. Засега очакването ми остава всуе, поради което разчитам (а и вие също, надявам се) единствено на себе си в осветляването на онова, което се крие зад "радиомълчанието" на Нинова. 

Просто Нинова
Просто Нинова
Още от "Разкрития"

Досиетата "OpenLux": "Новото лице" Александър Томов с активи от над 6 милиона евро в люксембургска офшорка

Номенклатурната му кариера започва на 1 юни 1979 г., когато е привлечен на работа в Градския комитет на ДКМС като инструктор в отдел "Идейно-възпитателна дейност"

Прочетете повече прочетете повече

Офшорки приватизираха някои от най-ценните активи на България през 90-те год.

Първите квазиофшорни компании в зората на Съветите се случват като резултат от перверзната фантазия на болшевишкият бос Владимир Ленин, дяволската изобретателност на Леонид Красин и шведският болшевишки бакер Олоф Ашберг

Прочетете повече прочетете повече

Свързан с руското разузнаване сръбски лидер в Северна Македония: Българите са фашисти, извършиха геноцид

Иван Стоилкович призова "за адекватна реакция от страна на представителите на ЕС, включително и от американското посолство и други влиятелни държави от Евросъюза"

Прочетете повече прочетете повече

Как Виденов и БСП харизаха българските газопроводи на Русия в края на 1996 г.

След приемането на решения № 1344 и 1345 в края на 1996 г. е обявена процедура за концесионирането на газопроводната ни мрежа, с ясната презумпция, че "Газпром" чрез "Топенерджи" ще получи тази концесия както за експлоатацията на съществуващите, така и за строежа на транзитните газопроводи през страната ни. Това е националното предателство, извършено от правителството в оставка на БСП с премиер Жан Виденов и вицепремиер Румен Гечев

Прочетете повече прочетете повече

Георги Пирински – между фамилния македонизъм и влъхвите на международното задкулисие

Когато преди седемдесет години в Ню Йорк се ражда Георги Пирински, едва ли дори и родителите му са предполагали, че той ще бъде един от „дългожителите“ в българската политика. Едва идването на Корнелия Нинова като председател, прекъсна десетилетното му пребиваване във "фабриката за луксозни съдби"

Прочетете повече прочетете повече

Водещи новини

Цигани бият военни и милиционери в комунистическа България

Единственият извод, който може да се направи при запознаването с документите за състоянието на циганската престъпност от онова време е, че тя в определен смисъл е била катализирана от опитите за социална инженерия, непреставали през целия 45-годишен период на комунистическия режим

Последни новини

Най-четени