"Православен" чекизъм и империализъм - кагебистът и рашистки патриарх Кирил заяви, че Русия водела "свещена война" срещу "сатанинския" Запад

След приключване на специалната военна операция цялата територия на съвременна Украйна трябва да влезе в зоната на изключителното влияние на Русия, пише в официалния заключителен документ на Световния руски народен събор

Кагебистът и руски патриарх Кирил
Кагебистът и руски патриарх Кирил Източник: Пресслужба на Московската патриаршия

Участниците в Руския народен събор и руският патриарх Кирил приеха "мандат", в който описаха руската инвазия в Украйна като "свещена война", по време на която Москва защитава света от "изпадналия в сатанизъм Запад". Документът е публикуван на официалния  сайт  на Московската патриаршия и представлява кулминация на това, което наричаме "православен чекизъм" и "православен империализъм. 

 

Православен чекизъм
Православен чекизъм Източник: Пресслужба на Московската патриаршия

Съдете сами - още в началото се заявява, че "специалната военна операция е нов етап в националноосвободителната борба на руския народ срещу престъпния киевски режим и колективния Запад зад него, който се води в земите на Югозападна Русия от 2014 година. В хода на специалната военна операция руският народ защитава своя живот, свобода, държавност, цивилизационна, религиозна, национална и културна идентичност, както и правото да живее на собствена земя в границите на една руска държава".

 

Съборът, който се проведе на 27 март в московската катедрала "Христос Спасител", определя, че "от духовно-нравствена гледна точка специалната военна операция е Свещена война, в която Русия и нейният народ, защитавайки единното духовно пространство на Свята Русия, изпълняват мисията на "Сдържащия", защитавайки света от настъплението на глобализма и победата на Запада, който е изпаднал в сатанизма".

 

Православен чекизъм
Православен чекизъм Източник: Пресслужба на Московската патриаршия

В документа се отбелязва освен това, че "след приключване на специалната военна операция цялата територия на съвременна Украйна трябва да влезе в зоната на изключителното влияние на Русия. Възможността за съществуването на русофобски политически режим, враждебен към Русия и нейния народ, както и политически режим, контролиран от външен център, враждебен на Русия, трябва да бъде напълно изключена".

 

Александър Дугин (вляво)
Александър Дугин (вляво)

Подобно цинично, агресивно и граничещо с "църковен нацизъм" послание досега не е било представяно в толкова подробен и безапелационен вид. 
 

Въпреки че след началото на руската инвазия в Украйна пропагандните изявления на Руската православна църква съдържат апели за мир, публичните прояви на кагебиста-патриарх Кирил придобиват все по-милитаристичен характер. Миналата пролет Кирил въведе нова длъжност - главен военен свещеник в зоната на т.н. "специалната военна операция".

 

В началото на 2023 г. патриарх Кирил произнесе реч, в която призова свещениците и миряните на Руската православна църква по-усърдно да помагат на руските военнослужещи.

Още от "Разкрития"

ДАНС: Установена е една комуникация на Асен Василев със Стефан Димитров, той пък запознал Банкова с Коцев

Не е вярно, че служител на ДАНС е свързал Банкова със Стефан Димитров, нито че агенцията покровителства наркотрафик, каза Тончев в отговор на въпрос от депутатите

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени