Предполагаем опит за отравяне на руския олигарх Роман Абрамович?

Според американското разузнаване симптомите на Абрамович и на украинските преговарящи се дължат на екологичен фактор, а не на отравяне

Роман Абрамович
Роман Абрамович Източник: Getty Images

Руският олигарх Роман Абрамович и поне двама украински преговарящи за мир са получили симптоми на предполагаемо отравяне след среща в Киев в началото на месеца, съобщава "Уолстрийт джърнал".

 

Би Би Си допълва, че става дума за зачервяване на очите, постоянно и болезнено сълзене и лющене на кожата по лицата и ръцете. Симптомите са били открити след среща в украинската столица, целяща постигане на напредък в преговорите за прекратяване на огъня. Смята се, че животът на Абрамович и другите украински преговарящи не е в опасност и състоянието им вече се е подобрило.

 

Разследващата група "Белингкет" (Belingcat) потвърди в Twitter, че трима членове на делегацията, участвали в преговори с Русия на 3 срещу 4 март, са "проявили симптоми наподобяващи отравяне с химическо оръжие", както и че един от засегнатите е Абрамович. Преди това те са приели само шоколад и вода, а четвърти човек, който е консумирал същото, не е получил симптомите.

 

Източник от американското разузнаване коментира пред Ройтерс след излизането на публикацията, че симптомите на Абрамович и на украинските преговарящи се дължат на екологичен фактор, а не на отравяне.


"Разузнаването предполага, че това е екологично, например, не отравяне", казва разузнавачът, който е отказал повече подробности.

Още от "Разкрития"

The Insider: Бивш руски военен и съпругата му от ГРУ са организирали саботажи в натовски държави, вкл. България

Подразделение № 29155 на ГРУ е организирало бомбени атентати в страни от Европейския съюз от 2011 г. насам, а първата диверсия е извършена в склад в България

Прочетете повече прочетете повече

Теменужка Петкова: Документите, показани от групата "Българските елфи", нямат нищо общо с Пътната карта за изграждането

Бившият министър отхвърли и тезата, че с изграждането на тръбата България била обслужила интересите на Русия за заобикалянето на Украйна при преноса на газ, което е позволило на Путин да нападне Киев

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени