Путин в паника заради готвен преврат от недоволни руски генерали

По данни на журналистите Андрей Солдатов и Ирина Бороган, ръководството на т. нар. Пета служба на ФСБ е поставено под домашен арест - става дума за генерал Сергей Беседа и заместника му.

Владимир Путин
Владимир Путин Източник: РИА Новости

Владимир Путин може да се сблъска с преврат в Кремъл, тъй като  Русия  продължава да се колебае пред ожесточената съпротива в Украйна. Андрей Солдатов, водещ руски разследващ журналист с източници в руските тайни служби, каза пред Channel 4 News, че всичко става възможно след инвазията. Той разкри по-рано тази седмица, че президентът Путин е поставил под домашен арест шефа на външната служба на ФСБ, когато започна играта за обвинения в Кремъл. 

 

Андрей Солдатов
Андрей Солдатов Източник: Telegram

Изглежда, че президентът Путин обвини ФСБ, постсъветския наследник на КГБ, че му е дала фалшиви прогнози за това как ще протече войната в Украйна. Службата за сигурност на ФСБ очевидно е казала на руския президент, че Украйна е слаба и лесно ще се откаже, ако бъде нападната. Това се дължи на твърденията на Алексий Данилов, ръководител на съвета за сигурност на Украйна, че "около осем" руски командири са били уволнени от началото на конфликта.

 

Говорейки пред Мат Фрай по Channel 4 News, г-н Солдатов каза: "Путин остана много недоволен от военното разузнаване, идващо от Украйна...Изглежда, че Путин просветна, че в Украйна няма надеждна опозиция срещу правителството в Киев. Той не може да разчита на никого в Украйна".

 

Разследващият журналист каза, че военните служители в Украйна се страхуват да кажат истината на президента Путин. Солдатов продължи: "Той вярва, че е най-информираният политик в света. Той обича да се хвали с познанията си по геополитика. Затова е трудно да му кажеш нещо, което не иска да чуе".

 

 

Мат Фрай постави въпроса дали разочарованите висши генерали на фронтовата линия в Украйна могат да се присъединят към "недоволните" офицери от шпионската служба на ФСБ, за да се обърнат срещу президента Путин и да го "изместят", на което Солдатов отговори: "В момента всичко става възможно. Путин е наясно с рисковете за личната си сигурност".

 

Той добави, че президентът Путин вече взема предпазни мерки и се готви за потенциален преврат или заплаха за живота му. По данни на Андрей Солдатов и журналистката Ирина Бороган, ръководството на т. нар. Пета служба на ФСБ е поставено под домашен арест - става дума за генерал Сергей Беседа и заместника му.

Още от "Разкрития"

ДАНС: Установена е една комуникация на Асен Василев със Стефан Димитров, той пък запознал Банкова с Коцев

Не е вярно, че служител на ДАНС е свързал Банкова със Стефан Димитров, нито че агенцията покровителства наркотрафик, каза Тончев в отговор на въпрос от депутатите

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени