Путин вече търси наемници, защото загуби десетки хиляди войници в Украйна

Русия дава по $600 месечно на сирийци, за да се бият в Украйна

Долари
Долари Източник: Shutterstock

Путин вече търси наемници, защото загуби десетки хиляди войници в Украйна. Русия дава по $600 месечно на сирийци, за да се бият в Украйна - 1 В началото на войната в Украйна представители на Кремъл са предлагали на хиляди опитни сирийски бойци заплата от 600 долара на месец, за да се присъединят към руската армия.

 

Според военни анализатори малък брой от тях вече са пристигнали в Русия за обучение, преди да бъдат пратени на фронта, но те могат да внесат промяна в подготвяната руска мащабна офанзива в Украйна, предаде Асошиейтед прес.

 

Представители на САЩ и активисти, които наблюдават Сирия, твърдят, че руснаците са водели активна кампания за вербуване на сирийци. Според Рами Абдуррахман, ръководител на базирания в Лондон Сирийски център за наблюдения на правата на човека, досега около 40 хиляди души са регистрирани от руските въоръжени сили и от руската частна армия "Вагнер".

 

А според Раян Маруф от "Сувайда24" - активистка група, която следи действията на "Ислямска държава" в сирийската пустиня - на вербуваните са били обещавани по 600 долара на месец. Това е огромна сума при масовата безработица в Сирия, отбеляза АП.

 

Анализатори казват, че вербуваните сирийски бойци вероятно ще бъдат дислоцирани в близките седмици, особено след назначаването на ген. Александър Дворников за командир на руските сили в Украйна. Дворников е добре познат сред полувоенните формирования в Сирия, обучавани от руски инструктори.

 

Под въпрос е колко ефективни биха били сирийците в Украйна и може би те ще бъдат използвани като подкрепления при обсада на населени места или за да допринесат за увеличаването на броя на убитите и ранените сред украинските сили, казват анализаторите, предаде БТА.

Още от "Разкрития"

ДАНС: Установена е една комуникация на Асен Василев със Стефан Димитров, той пък запознал Банкова с Коцев

Не е вярно, че служител на ДАНС е свързал Банкова със Стефан Димитров, нито че агенцията покровителства наркотрафик, каза Тончев в отговор на въпрос от депутатите

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени