Радостин Василев от ИТН е депутатът, на когото Дончева е предлагала подкуп от 500 000 лв.

Дончева каза, че Хаджигенов е педерас с три деца и бил действащ агент на ДАНС, сподели депутатът от ИТН

Радостин Василев
Радостин Василев

Радостин Василев е депутатът, на когото зам.-председателката от "Изправи се БГ! Ние идваме!" Татяна Дончева е предлагала 500 хил. лв., за да разцепи парламентарната група според думите на зам.-председателя на ИТН Тошко Йорданов. Василев говори на живо в предаването на Йорданов "Студио Хъ" по 7/8 ТВ, а малко преди гостуването му председателят на групата на ИТН разказа, че на 12 август Дончева отишла в адвокатската кантора на Василев в 17,30 часа и това го има заснето от камерите пред офиса.

 

"Опитваше да скъси дистанцията между нас, като обясняваше, че г-н Трифонов, когото наричаше "трубадур на Илия Павлов", стоят десетки лица като Орлин Алексиев, Маджо… Каза как сценаристите са тамагочита, а аз съм експерт на високо ниво. Не знаела откъде се контролира центърът на задкулисието на ИТН. Слави стоял по средата на масата от едната страна го дърпал Доган, а от другата Орлин Алексиев", разказа Василев. Разговорът между двамата продължил около 2 часа. Преди срещата тя му се обаждала няколко пъти с искане да се срещнат само на 4 очи на дискретно място, посочи Василев, а разговора зам.-председателката на парламента обидила много от действащите политици, сред които и коалиционния си партньор адвоката Николай Хаджигенов.

 

"Г-жа Дончева каза, че Николай Хаджигенов е педерас с три деца и бил действащ агент на ДАНС. Тя обиди Корнелия Нинова, че е тъпа овца. Поведението й беше странно. Г-жа Дончева започна отдалеч, че вярва, че в ИТН има нормални 50 души, които да избутат сценаристите в ъгъла, защото те пречели на това да се формира кабинет. Изслушах я. Разказа, че трябва да ви отстраним от ръководството и тогава ще се получат нещата с тази партия и тогава ще се работи добре", разказа още Василев. Той предположи, че Дончева е говорила и с друг депутати с "лидерски качества" и посикала от Василев да отцепи 20-30 депутати на ИТН.

 

"Трябва да видим дали не е била профилактирана и г-жа Ива Митева", каза още Василев, защото според Дончева председатлката на НС "нямала кураж да се пробва" да отцепи 20-30 депутати. "500 k" е пишело на листчето, което Дончева държала пред себе си и пишела имена на знакови лица от групата на ИТН, сред които експертът Иван Хиновски, зам.-председателката на групата Виктория Василева, самият Радостин Василев и председателката на НС Ива Митева, но в последствие задраскала името й. Дончева не предложила словесно на Василев пари, нито му е показвала листчето пред лицето, но той го разчел като намек. "Не мога да кажа, че тя ми е предлагала подкуп. Стана ми неприятно от цялата история. Тя не говореше нищо през това време, докато си драскаше. Не можах да анализирам дали се опитва да си купи един-двама или цялата парламентарна група. Казах й, че това няма как да стане", каза още депутатът от ИТН.

 

"Задкулисието не са партии, не са ГЕРБ, нито ДПС, а определени личности. Трябва да търсим личностите в партиите, които да ни подкрепят, а не да анатемосваме цели партии. Аз Дончева вече не съм я поздравил, макар че тя имаше моето уважение в парламента", каза още Василев и се запита откъде Дончева има половин милион лева. Тя обяснила как Слави бил управляван от 10 митични фигури, които му дърпали конците и защо хората я наричали "мултак". Скандалът с подкупването на депутати се разпали след като в последното си интервю пред БНР Тошко Йорданов обясни, че Дончева искала да разцепи групата на ИНТ, като предложила половин милион лева на депутат от партията и предложила също министерски пост в евентуален редовен кабинет с мандата на "Изправи се БГ! Ние идваме".

 

На листчета тя "драскала" числа от половин милион лева, а влизането й в кабинет за среща е записан на запис, обясни преди дни Йорданов. Като "пълни бълнувания" определи зам.-председателката на парламента твърденията на Йорданов в коментар пред БНР. "Това са абсолютни бълнувания. Аз не съм представляващ коалицията, не участвам в преговорите, не раздавам местата. Ако някой ви говори, че раздавам аз места, правителство срещу пари, това означава, че той съди по себе си. Нямам такова разбиране за политиката…", коментира тя и пред БНР.

Още от "Разкрития"

ДАНС: Установена е една комуникация на Асен Василев със Стефан Димитров, той пък запознал Банкова с Коцев

Не е вярно, че служител на ДАНС е свързал Банкова със Стефан Димитров, нито че агенцията покровителства наркотрафик, каза Тончев в отговор на въпрос от депутатите

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени