Рашистката бандитска шайка в Украйна губи по 10 танка средно на ден

Заради тези тежки загуби на танкове Т-72, Т-80 и Т-90 на Русия й се е наложило да извади от складовете консервирани танкове Т-62, произведени през 70-те години на миналия век, а и по-рано. 

Унищожена руска бойна техника
Унищожена руска бойна техника Източник: Telegram

По данни на Forbes, рашистката терористична групировка в Украйна губи средно по 10 танка на ден, след като украинските войски преминаха в контранастъпление на изток и юг. Украинските зугаби са пет пъти по-малки - по едва 2 танка средно на ден. Това съобщи украинското издание Цензор.НЕТ

 

Изданието отбелязва, че подобна разлика е умопомрачителна - армията, което атакува обикновено понася по-големи загуби от отбраняващата се. Това е така, защото на нея й се налага да пресича открита местност, докато отбраняващите се са скрити в окопи и укрепления и водят огън от по-безопасно място. 

 

Освен това, руската армия все още разполага с огнево преимущество над украинските войски, макар това преимущество да намалява с увеличаването на руските загуби.  Важно е да се отбележи, че Украйна получава все повече техника от своите чуждестранни донори, а така също от самата Русия (!!), чийто военни оставят масово на полесраженията танкове и гаубици, докато панически отстъпват. 

 

Forbes пише, че увеличаването на бройката на загубените руски танкове е резултат от лошо командване и проблеми с морала, а не от технологичния баланс на бойното поле. Половината от бойните машини, които Русия е загубила, са били изоставени от своите екипажи и завладяни от украинците, които са ги включили в своите подразделения. 

 

Руските загуби са били големи и преди украинското контранастъпление, добавят от Forbes. Към 1 септември 2022 г. Москва е загубила 994 танка, като 614 от тях са унищожени. Това означава, че от края на февруари т.г. Москва е губила седно по 5 танка на ден. Сега количеството е удвоено. Заради тези тежки загуби на танкове Т-72, Т-80 и Т-90 на Русия й се е наложило да извади от складовете консервирани танкове Т-62, произведени през 70-те години на миналия век, а и по-рано. 

Още от "Разкрития"

Теменужка Петкова: Документите, показани от групата "Българските елфи", нямат нищо общо с Пътната карта за изграждането

Бившият министър отхвърли и тезата, че с изграждането на тръбата България била обслужила интересите на Русия за заобикалянето на Украйна при преноса на газ, което е позволило на Путин да нападне Киев

Прочетете повече прочетете повече

ДАНС: Установена е една комуникация на Асен Василев със Стефан Димитров, той пък запознал Банкова с Коцев

Не е вярно, че служител на ДАНС е свързал Банкова със Стефан Димитров, нито че агенцията покровителства наркотрафик, каза Тончев в отговор на въпрос от депутатите

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени