Рашков и Радев на нож, МВР тайно подслушва и разработва за корупция секретари на президента

Целта на секретната разработка била не двамата да бъдат арестувани и осветени като проводници на корупцията, а да бъдат компрометирани пред президента

Бойко Рашков и Румен Радев
Бойко Рашков и Румен Радев Източник: Скрийншот/Youtube

Вътрешният министър Бойко Рашков е в обтегнати отношения с президента Румен Радев заради тайно разследване на МВР за корупция срещу секретари на президент. Секретната разработка срещу двамата окъпани в скандална слава особено приближени на президента се води от няколко месеца, като срещу тях били ползвани СРС-та и комуникациите им се подслушвали, пише "Уикенд". Твърди се, че Бойко Рашков лично бил спуснал заповедта за подслушване на телефоните на президентските секретари още миналата есен след множество постъпили сигнали в Инспектората на МВР, че двама от най-близките на Радев търгуват с полицейски и митнически назначения и прибират тлъсти подкупи.

 

Според оперативни данни на МВР тарифата за шефски пост в митниците, прибирана от съветниците на Радев, достигала до 100 хил. евро, като двамата напълнили със свои хора митниците в Лесово, Свиленград, Стрезимировци и Капитан Андреево, както и куп полицейски управления в цялата страна.


Смята се, че целта на секретната разработка била не двамата да бъдат арестувани и осветени като проводници на корупцията, а да бъдат компрометирани пред президента. Румен Радев обаче е приел като атака срещу себе си разследването. Не е ясно как президентът е разбрал, че двама от секретарите му са подслушвани, но със сигурност информацията за това не е стигнала до него от Бойко Рашков.

 

Миналото лято един от тях бе заснет на среща с бившия митнически шеф Петко Петков в столичен ресторант. Двамата бяха заснети да комуникират помежду си с бележки, а накрая Узунов си тръгна от заведението с обемист плик. На следващия ден племенницата на бившия митнически шеф Евелина Харизанова бе назначена за началник на "Митница Тракийска".  

 

През последните седмици Бойко Рашков е започнал ударно да разследва съмнителни назначения в МВР и да отстранява полицейски началници, за които имало данни, че са протежета на двамата президентски секретари.

Още от "Разкрития"

Последни новини

Най-четени