Разследване разкри, че над 240 български граждани и пребиваващи в ОАЕ притежават имоти за над 160 млн. долара в тази страната

НАП проверява 21 от 23 българи, за които се знае, че имат имоти в Дубай

Дубай
Дубай Източник: Pinterest

Националната агенция за приходите е приключила проверките на 21 от общо 23 българи за които през 2021 година започнаха производство заради данни, получени по линия на международен обмен на информация, че притежават имоти в Дубай. Това съобщават от агенцията в отговор на въпроси, изпратени от Дневник.

 

От приходната агенция съобщават, че в резултат на извършените проверки, са били възложени 5 ревизии. След приключването на 4 от тях са били установени неизплатени задължения в размер на 131 290 лв. В резултат на извършените проверки са били подадени 6 коригиращи данъчни декларации и е бил съставен един акт за административно нарушение.

 

Целта на проверките е била да се установи произхода на средствата с които са били купени недвижимите имоти и дали те са били декларирани в годишните данъчни декларации на собствениците си.

 

Все още продължава работата по една ревизия, която е била възложена заради индикации за укрити доходи. Продължава и проверка, за която от Обединените арабски емирства, не е бил получен отговор по изпратено запитване за обмен на информация.

 

От Националната агенция за приходите уточняват, че това е цялата информация по случая, която може да бъде предоставена по случая без да да бъдат засегнати данни, представляващи данъчно-осигурителна тайна.

 

В началото на май м.г. международно журналистическо разследване, озаглавено Dubai Uncovered установи, че над 240 български граждани и пребиваващи в страната притежават имоти за над 160 млн. долара в Дубай.

 

Сред собствениците, обявени тогава беше и собственикът на компанията "Хидрострой" и бивш зам.-директор на Агенция "Пътна инфраструктура" Велико Желев, който беше арестуван по обвинение за принуда с бой и освободен от прокуратурата срещу гаранция от 20 хил. лв.

Още от "Разкрития"

Украинското военно разузнаване обвини руските специални служби за атаката в Подмосковието

Кремълският тиранин започна кариерата си с това и иска да я завърши със същите престъпления срещу собствените си граждани, каза Андрей Юсов, представител на ГУРМО

Прочетете повече прочетете повече

Руското разузнаване се съвзема след масовото експулсиране на руски шпиони през първата година от войната в Украйна

Военното разузнаване ГРУ, Федералната служба за сигурност и външното разузнаване СВР фатално подцениха способността и волята на Украйна да се съпротивлява

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени