Републиканците в американския Конгрес готвят разследване на бизнес дейности на Джо и Хънтър Байдън

Американският народ заслужава да знае дали връзките на президента с бизнес сделки са се случвали за сметка на американските интереси и представляват ли те заплаха за националната сигурност, заяви старши членът на Надзорната комисия на Камарата на представителите от Републиканската партия Джеймс Комър

Хънтър Байдън и Джо Байдън
Хънтър Байдън и Джо Байдън Източник: Ройтерс

Републиканското мнозинство в Камарата на представителите на конгреса на САЩ, което ще започне дейността си през януари 2023 г., планира да инициира разследване на бизнес дейността на президента Джо Байдън и неговия син Хънтър Байдън. Това обяви старши членът на Надзорната комисия на Камарата на представителите от Републиканската партия Джеймс Комър, цитиран от NBC News.

 

"Хънтър и други членове на семейство Байдън имат навика да търгуват с достъпа си до високите етажи на властта с цел собствено обогатяване. Американският народ заслужава да знае дали връзките на президента с бизнес сделки са се случвали за сметка на американските интереси и представляват ли те заплаха за националната сигурност", заяви Комър. 

 

Той уточни, че разследването на Камарата на представителите ще се занимае с това бил ли е Джо Байдън "непосредствено причастен към бизнес сделките на Хънтър Байдън". 

 

Според информацията, на която се позовават републиканските конгресмени, Байдън-младши се е възползвал от политичекото влияние на своя баща, за собствена изгода. През 2019 г. той влиза в Съвета на директорите на украинската газова компания Burisma, а инвестиционната компания, на която е съучредител, е помогнала на китайска фирма да купи през 2016 г. кобалтова шахта в Конго. 

 

Припомняме, че Хънтър Байдън вече фигурира във федерално разследване за незаконно забогатяване. 

 

Освен това, Републиканската партия вероятно ще инициира разследване на действията на администрацията на Байдън по време на пандемията от Ковид, провалът с изтеглянето от Афганистан, борбата с инфлацията, като не се изключва и възможността за стартиране на процедура по импийчмънт. 

Още от "Разкрития"

ДАНС: Установена е една комуникация на Асен Василев със Стефан Димитров, той пък запознал Банкова с Коцев

Не е вярно, че служител на ДАНС е свързал Банкова със Стефан Димитров, нито че агенцията покровителства наркотрафик, каза Тончев в отговор на въпрос от депутатите

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени