Русия готви мащабна информационно-психологическа операция: Ще се опита да изкара украинското контранастъпление "провал"

Москва вече заяви, че нейни сили са отблъснали мащабна украинска офанзива

Украински военни
Украински военни Източник: Telegram

Руската армия подготвя мащабна информационно-психологическа операция (ИПСО) и използва темата за украинското "контранастъпление", за да деморализира украинците, предаде агенция УНИАН, цитирайки данни на стратегическото командване на Въоръжените сили на Украйна (СтратКом ВСУ).

 

Според агенцията, Русия ще започне да разпространява предварително подготвени стари снимки и видеоклипове чрез социалните мрежи и телеграм каналите, които ще демонстрират "пораженията" на украинската армия. По-специално, очаква се те да покажат унищожена техника, загинали и пленени (украинци, бел. ред.).

 

"Руските пропагандисти ще разпространяват невярна информация за контранастъплението, неговите направления и загубите на украинските войски. Дори и да няма контранастъпление", съобщава СтратКом ВСУ.

 

Оттам припомнят, че обществото трябва да се ръководи в подобни въпроси единствено от оперативните доклади на Генералния щаб и съобщенията на официални представители на ВСУ. 

Още от "Разкрития"

ДАНС: Установена е една комуникация на Асен Василев със Стефан Димитров, той пък запознал Банкова с Коцев

Не е вярно, че служител на ДАНС е свързал Банкова със Стефан Димитров, нито че агенцията покровителства наркотрафик, каза Тончев в отговор на въпрос от депутатите

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени