Русия по-варварска и от Ал Кайда: Ще използва чуждестранни деца като жив щит срещу украинската контраофанзива

Руснаците организират групови екскурзии на малолетни до Крим, предупреди литовският депутат Лауринас Кашчунас

Детският комплекс "Артек" в Крим
Детският комплекс "Артек" в Крим Източник: Crimea-radio

Русия възнамерява да използва чуждестранни деца като жив щит по време на предстоящото контранастъпление на Въоръжените сили на Украйна. За тази цел Руската федерация организира групови екскурзии на малолетни до Крим. Това съобщи депутатът от литовския Сейм (парламент) Лауринас Кашчунас, предаде УНИАН.

 

По думите му, руснаци от различни страни по света се опитват да организират групи от деца за пътуване до окупирания полуостров в близкото бъдеще. Някои предлагат обикновена почивка, други - различни културни и образователни събития.

 

Кашчунас твърди, че като награда след музикален конкурс победителите - деца на възраст от дванадесет до тринадесет години от Казахстан, Израел, Белгия, Мароко, Таджикистан, Египет, Армения и други страни - са поканени да отидат в детския лагер "Артек" в Крим. Организират се и други подобни мероприятия.

 

"Прави се с две основни цели: първо, за да се остави впечатлението, че Крим е законна част от РФ и да се парира факта, че полуостровът е окупиран. Но главната цел е много по-цинична - да се доведат колкото може повече деца-заложници, които да бъдат използвани като жив щит преди предстоящата контранастъпателна операция на украинската армия, която ще обхване и окупирания полуостров Крим", заявява литовският депутат. 

 

Кашчунас призова правителствата на споменатите от него, както и на други държави незабавно да предприемат мерки за защита на своите граждани и да не допуснат използването на деца за военни цели - като руски заложници

Още от "Разкрития"

ДАНС: Установена е една комуникация на Асен Василев със Стефан Димитров, той пък запознал Банкова с Коцев

Не е вярно, че служител на ДАНС е свързал Банкова със Стефан Димитров, нито че агенцията покровителства наркотрафик, каза Тончев в отговор на въпрос от депутатите

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени