Русия търпи огромни щети на фронта в Украйна - губи толкова военни, колкото и мобилизира

Това се казва в дневния анализ за ситуацията на фронта в Украйна на вашингтонския Институт за изследване на войната (ISW)

Руски военни
Руски военни Източник: Lenta.ru

Въоръжените сили на Украйна успяват да унищожават руските войски на фронта с приблизително същата скорост, с която Русия набира нови военни попълнения. Това се казва в дневния  анализ  за ситуацията на фронта в Украйна на вашингтонския Институт за изследване на войната (ISW).

 

Общите загуби на Русия в Украйна по цялата фронтова линия сега са близо до онези размери, с които Руската федерация попълва армията си, според анализаторите на института. Те направиха такива заключения въз основа на редица наскоро публикувани данни.

 

Подполковник Володимир Фитьо, говорител на командването на сухопътните войски на въоръжените сили на Украйна, заяви на 7 декември, че през ноември 2023 г. руските войски са загубили почти 11 хиляди бойци (убити или ранени) в боеве по направленията Купянск, Лиман и Бахмут.

 

Тъй като темпото на операциите в направленията Купянск, Лиман и Бахмут сега е по-ниско, отколкото в направлението Авдеевка, тези данни показват, че броят на руските загуби в района на Авдеевка може да е още по-висок, като се има предвид високият темп на военните действия.

 

По-рано украинската страна съобщи, че окупаторите са загубили 5000 военнослужещи, убити и ранени край Авдеевка и Маринка между 10 и 26 октомври, когато руските сили провеждат две вълни от атаки с тежко механизирани части, в опит да превземат Авдеевка. Сега руските войски провеждат масирани нападения основно с пехота, опитвайки се да превземат града и да съхранят бронираните си машини, въпреки риска от още по-големи загуби на жива сила. 

 

Данните сочат значителните руски загуби на други места на фронта, като повече от 1200 руски войници бяха убити и повече от 2200 ранени в района на Херсон между 17 октомври и 17 ноември. Освен това, въоръжените сили на Украйна продължават контранастъпателните операции в района на Запорожие и нанасят подобни загуби на руските войски в този сектор на фронта. Данните показват, че руските операции в Украйна на сегашния етап са изключително скъпи като цяло, а не само в резултат на рекордните загуби в района на Авдеевка.

 

Руски и украински официални лица съобщиха, че руските усилия за мобилизация дават приблизително 20 000 до 40 000 служители на месец, процент, който може да е по-нисък от текущия процент на жертвите на Русия в Украйна. Заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев по-рано заяви, че руската армия е набрала 42 000 служители между 9 ноември и 1 декември.

 

Украински служители съобщиха през пролетта и лятото на 2023 г., че Русия набира приблизително 20 000 служители чрез усилия за криптомобилизация на месец. Украинските данни за руските загуби по фронта предполагат, че руските месечни загуби могат да надхвърлят 20 000 души месечно и може дори да се доближат до много по-високата цифра на Медведев.

 

Руските операции в Украйна наскоро подтикнаха руското военно командване да изпрати бързо новосъздадени и недостатъчно силни формирования в Украйна, за да подсили секторите на фронта, възпрепятствайки по-дългосрочните усилия за формиране на оперативни и стратегически резерви и преструктуриране на руските сухопътни сили.

Още от "Разкрития"

Срив на руската космическа програма: Ръководителят на "Роскосмос" се оплака от загубата на всички западни партньори

САЩ са увеличили броя на изстрелванията с 3,8 пъти, до 108 миналата година. Китай изпревари Русия повече от три пъти - миналата година е извършил 63 изстрелвания

Прочетете повече прочетете повече

Washington Post: Кремъл провежда специална операция за дискредитиране на Зеленски

Търсена е още дискредитация на военното и политическото ръководство на Киев, разцепване на украинския елит, деморализиране на украинските войски и дезориентиране на украинското население"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени