Руски медии: Путин е силно ядосан на Кадиров и "кадировците"

Това съобщава руското издание Get Kit, основано от бивши журналисти от сайта "Медуза"

Владимир Путин и Рамзан Кадиров
Владимир Путин и Рамзан Кадиров Източник: Прессекретариат на Президента на РФ

Руски журналисти са научили от свои източници, че руският военнопрестъпник Путин е силно раздразнен от Кадиров и неговите терористи. Отначало Кремъл е бил във възторг от дейността на "кадировците" в Украйна, но от известно време отношението е диаметрално променено. Това съобщава руското издание Get Kit, основано от бивши журналисти от сайта "Медуза". 

 

Първоначално Путин е харесвал действията на кадировските подразделения и публично ги е хвалил. Тогава той връчи и висша държавна награда "герой на Русия" на братовчеда на Рамзан Кадиров - депутатът от Държавната Дума на РФ Адам Делимханов. 

 

Източници на журналистите от Get Kit са получили информация, че в последно време военнопрестъпникът Путин е силно раздразнен от Кадиров и медийната активност на неговите подразделения на фона на неудачите и пораженията на руските окупационни войски. 

 

Това недоволство на Путин е подклаждано от представители на руското военно ръководство и спецслужбите. Те са раздразнени, че "кадировците" не са се отличили особено в бооевете, но в социалните мрежи представят себе си като по-храбри и умели бойци от останалите подразделения на руската армия. Руските спецслужби смятат, че Кадиров се държи твърде разюздано.

 

Авторите на материала са имали беседи с независими разследващи журналисти, които имат контакти във властта в Чечения. Те твърдят, че освен подразделенията на Росгвардия и МВР на Русия, които Кадиров ръководи непосредствено, има и подразделения, съставени от принудително изпратени в Украйна жители на Чечения. 

 

Тези, които не са принудително мобилизирани от "кадировци" предпочитат да правят ПР-ски видео клипове в тила и в райони, където няма контактен бой с украинските подразделения, добавя "Украинская правда". 

 

Докато принудително изпратените в Украйна чеченци са "хвърляни" в зони на военните действия, където се водят тужки военни действия с украинските защитници, както и за прочистване на сектори в цивилни квартали. 

Още от "Разкрития"

The Insider: Бивш руски военен и съпругата му от ГРУ са организирали саботажи в натовски държави, вкл. България

Подразделение № 29155 на ГРУ е организирало бомбени атентати в страни от Европейския съюз от 2011 г. насам, а първата диверсия е извършена в склад в България

Прочетете повече прочетете повече

Теменужка Петкова: Документите, показани от групата "Българските елфи", нямат нищо общо с Пътната карта за изграждането

Бившият министър отхвърли и тезата, че с изграждането на тръбата България била обслужила интересите на Русия за заобикалянето на Украйна при преноса на газ, което е позволило на Путин да нападне Киев

Прочетете повече прочетете повече

ДАНС: Установена е една комуникация на Асен Василев със Стефан Димитров, той пък запознал Банкова с Коцев

Не е вярно, че служител на ДАНС е свързал Банкова със Стефан Димитров, нито че агенцията покровителства наркотрафик, каза Тончев в отговор на въпрос от депутатите

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени