Руските оръжия на терора са създадени със западни технологии и компоненти

Военният експерт Александър Коваленко разказва, че на практика всички руски бойни дронове изцяло са съставени от вносни компоненти

Ракета Х-47М "Кинжал"
Ракета Х-47М "Кинжал" Източник: Telegram

Намиращата се под санкции Русия години наред е използвала западни технологии за своя военно-промишлен компекс. Това съобщава в свой подробен анализ УНИАН

 

Едно от най-разрушителните и смъртоносни оръжия, което престъпният режим в Кремъл използва срещу Киев е хиперзвуковата ракета Х-47М "Кинжал". Тя съдържа в себе си повече от 130 (да, не е грешка, сто и тридесет, бел. ред.) вносни елементи, в това число микрочипове от САЩ, производство на компанията Analog Device. 

 

Военният експерт Александър Коваленко разказва, че на практика всички руски бойни дронове изцяло са съставени от вносни компоненти. 

"Например, безпилотният летателен апарат "Грант" е снабден с японска камера на Canon, електрониката му е от американските компании Intwel Corporation и Pulse Electronics, двигателят му е чешки - на Model Motors. Даже акумулаторът му е американски - от MaxAmps (...) Дронът "Елерон" използва камери Sony FCB-EX11DP и Olympus Stylus TG-860. Използва й швейцарски микроконтролер на компанията STMcroelectronics и т.н., и т.н., и т.н...", отбелязва експертът. 

 

Александър Коваленко добавя, че руският ударен дрон със среден обсег е снабден с австрийски двигател Rotax 914 с мощност 86 кВт, производство на компанията BRP-Rotax GmbH&Co KG, която е дъщерна компания на канадската Bombardier Recreationl Products. 

 

Френската компания ECA Group в продължение на няколко години е доставяла на намиращия се под санкции "Средно Невски корабостроителен завод" модерни катери Inspector Mk 2, които оперират без екипаж, както и подводни апарати за противоминна защита Seascan Mk 2.

 

"А френските  комплекси Inspector Mk 2 от ECA Group бяха интегрирани и се използваха от ВМС на РФ като противоминни тралщици проект 12700 "Александрит", добавя военният експерт. 

 

Според Александър Коваленко, вносни компоненти се съдържат в още много руски оръжия, вкл. изтребителите Су-30 СМ, леките австрийски самолети DA42M-NG, както и хеликоптерите Ка-62.

Още от "Разкрития"

ДАНС: Установена е една комуникация на Асен Василев със Стефан Димитров, той пък запознал Банкова с Коцев

Не е вярно, че служител на ДАНС е свързал Банкова със Стефан Димитров, нито че агенцията покровителства наркотрафик, каза Тончев в отговор на въпрос от депутатите

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени