Руските терористи са атакували Украйна с микс от различни ракети

Това съобщи командването на украинските ВВС

Руски балистични ракети Искандер-М
Руски балистични ракети Искандер-М Източник: РИА Новости

Днес сутринта, започвайки в 6.00 ч., руските окупатори атакуваха градовете на Украйна от всички направления със смъртоносен микс от ракети. те са изстрелвани от акваториите на Черно и Каспийско море. Това съобщи командването на украинските ВВС. 

 

"Използвани са високоточни крилати ракети с наземно, морско и въздушно базиране. X-101, X-555 са изстреляни от окупаторите от района на Каспийско море, от единавесет самолети-ракетоносци от стратегическата бомбардировъчна авиация Ту-95 и Ту-160. Крилати ракети "Калибър" - от кораби в Черно море.

 

Стратегически ракетоносец Ту-160М
Стратегически ракетоносец Ту-160М Източник: Wikipedia

ОТКР (оперативно-тактически ракетни комплекси) "Искандер" с наземно базиране - от различни направления. Освен това врагът е използвал ракети от зенитно-ракетни комплекси С-300 и РСЗО "Торнадо-С", заявяват от командването на ВВС. 

 

РСЗО торнадо-С
РСЗО "Торнадо-С"Източник: Военное обозрение

До обяд днес руските агресори са изстреляли 83 ракети, от които са свалени 43. Освен това, украинската ПВО е свалила 9 от използваните от руските терористи ирански дронове-камикадзе "Шахид-136". 

 

Още от "Разкрития"

The Insider: Бивш руски военен и съпругата му от ГРУ са организирали саботажи в натовски държави, вкл. България

Подразделение № 29155 на ГРУ е организирало бомбени атентати в страни от Европейския съюз от 2011 г. насам, а първата диверсия е извършена в склад в България

Прочетете повече прочетете повече

Теменужка Петкова: Документите, показани от групата "Българските елфи", нямат нищо общо с Пътната карта за изграждането

Бившият министър отхвърли и тезата, че с изграждането на тръбата България била обслужила интересите на Русия за заобикалянето на Украйна при преноса на газ, което е позволило на Путин да нападне Киев

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени